© Kuva: Ilari Savonen

Leijona-puolustaja pääsee vihdoin irti – ”Vaikea asennoitua jos ei sillä tavalla ajattele”

PIETARI. Leijonien rivistössä nähdään keskiviikkona uusi nimi kehissä, kun puolustajan Tommi Kivistön kisapassi leimattiin.

Kivistö hyppää Unkari-otteluun Leijonien pelaavaan kokoonpanoon mukaan.

Kisapassin leimaamisesta ja pelaamisesta Kivistö oli saanut kuulla tiistaina.

Ja fiilis oli..

– ..Ehkä vapautunut voisi olla se oikea sana sitä varten. Sellainen, että on halu näyttää tänään. Ihan hyvät fibat tuli, Kivistö kertoi fiiliksiä SuomiKiekko-sivustolle.

– Kovasti olisi halunnut jo pelata, mutta tänään pääsee askiin ja innoissaan olen sinne menossa. Todella motivoitunut olen, Kivistö uhkui.

Odottaminen on ollut kuitenkin raastavaa, kun samalla pelit ovat menneet eteenpäin.

– Kyllä se aika tuossa on aika pitkältä tuntunut. Mutta sitä on yrittänyt olla positiivisena ja treenata kovempaa kuin muut. Luulen olevani valmis.

– Ja olisi se vaikea muuten asennoitua, jos ei ajattele niin, että se passi sieltä tulee. Olen koko ajan olettanut, että jossain vaiheessa pääsen pelaamaan, Kivistö tuumaa.

Unkari-peliin Kivistö ottaa paikkansa Anssi Salmelan viereltä, jonka kanssa hän on harjoitellut Pietarissa päivästä toiseen.

– Ja koko leirityksen ajan ollaan oltu kämppiksiä. Siinä on hyvä luutia, Kivistö kehaisee pakkipariaan.

Kivistö ei ollut vielä varma, että mitä roolia hänelle on tarkalleen suunnattu Unkari-peliin.

– En tiedä onko esimerkiksi alivoimavastuuta tiedossa, mutta ihan sitten muuten sellaista hyvää viidellä viittä vastaan -peliä, nopeasti kiekkoa hyökkääjien lapaan. Ja jos on paikkaa, niin kiekkoa maalille. Ihan sellaista jämäkkää toimintaa.

Unkari on lähtökohtaisesti selkeä altavastaaja illan peliin, mutta liikaa Leijonat ei aio Kivistön mukaan keskittyä vastustajaan.

– Kyllä me lähdetään siihen peliin oman pelin kautta. Katseltiin aamulla vähän videoita, että mitä lähdetään parantamaan USA-pelistä. Keskitytään siihen oman pelin kehittämiseen.

Leijonien ja Unkarin ottelu alkaa illalla kello 20.15.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen