PIETARI. Leijonien osalta kevään MM-kisat alkoivat perjantaina voitolla, kun Valko-Venäjä jäi jalkoihin lukemin 6-2.

Hitaamman alun jälkeen peli kertoi paljon positiivista. Vielä nauhalta katsottuna.

– Tuloksen takana on paljon hyviä juttuja. Katsottiin aamulla peli läpi ja sieltä nousi esille paljon hyviä pelillisiä asioita ja ennen kaikkea sellainen meidän nälkä voittaa ja menestyä. Energiat olivat hyvät ja mieli oli sellainen, että haluttiin oikeasti saada hyvin liikkeelle nämä kisat. Ja saatiin. Tuloskin oli meille positiivinen, Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen mietti lauantaina.

– (Mikko) Koskinen antoi meille mahdollisuuden ensimmäisessä erässä. Maalivahtipelissä oltiin parempia, alivoimamiehet hoitivat hommansa ensimmäisessä erässä loistavasti ja toisessa erässä meidän ylivoimamiehet olivat terävänä silloin kun piti olla. Sillä tavalla oikeat nimet olivat kyllä esillä ihan sitäkin ajatellen, että tätä joukkuetta on rakennettu roolitusten kautta. Onnistuttiin sen suhteen kyllä hyvin, Jalonen jatkoi.

Murheita peli ei tuonut esimerkiksi loukkaantumisosastolle Jalosen mukaan.

– Jotain pieniä kolhuja oli, mutta ei mitään sellaista, mitkä vaikeuttaisivat huomista peliä.

Lauantain harjoituksissa Leijonat olivat jalkeilla täysin samoilla ketjuilla, joilla he pelasivat perjantaina Valko-Venäjää vastaan.

– Ajatus on pysyä niissä, mutta annetaan nyt päivän kulua, Jalonen sanoi aiheesta.

Samalla Jalonen kertoi myös siitä, aikooko Leijonat leimata lisää passeja vai millaisella suunnitelmalla se on liikkeellä.

– Mennään näillä. Toki jos sitten jotain leimataan, niin meillähän on kolme tuntia ennen peliä tehtävä se.

Turnauksen edetessä Leijonilla on vielä oma mahdollisuutensa Pohjois-Amerikan vahvistusten suhteen. Niihin Jalosen mukaan ei kuitenkaan liikoja keskitytä.

– Mietitään tätä pakettia täällä. Turha sitä on pohtia. Pelit siellä menevät miten menevät.

Sunnuntain vastuksesta Saksasta Jalonen aikoo valmennusjohtonsa kanssa jakaa tietoa pelaajistolle sunnuntaina aamulla.

– Sieltä on selvästi parempi joukkuepeli tulossa vastaan mitä oli viime vuonna. Siellä on laitettu asioita kuntoon, Jalonen puhuu tulevasta.

Leijonien ja Saksan välinen koitos starttaa lauantaina kello 16:15.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen