© Kuva: Getty Images

Ison Kanada-voiton ei anneta hämätä Leijonissa – ”Meidän pitää olla nöyrä”

PIETARI. Leijonat otti tiistaina ison voiton, kun se varmisti Pietarin lohkon ykkössijan kaadettuaan Kanadan lukemin 4-0.

Kanada kuuluu turnauksen isoihin mestarisuosikkeihin ja sen uskottiin antavan kaikista kovimman haasteen, mitä Leijonilla on tähän mennessä ollut.

Varmasti antoikin. Erityisesti alku oli Leijonille haastava.

– Vähän hermoiltiin ehkä se ensimmäinen kymppi. Ei oltu kyllä pelin vaatimalla tasolla. Mutta ensimmäisen kympin jälkeen oltiin, Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen näki.

– Peli vaati enemmän. Sekä joukkueelta, viisikolta kuin yksilöiltä. Kyllä kaikki tekivät työnsä hyvin. Olihan tässä myös sellainen henkinen kynnys kyllä.

– Mutta olihan se aika kova se Kanadan startti. Annettiin kannustusta ja tukea, että me löydetään se oma taso sieltä. Paineessa pitää olla parhaimmillaan ja kyllä me olimme tänään. Se oli hyvä merkki joukkueelta.

Kaksi asiaa nousivat pinnalle tylyyden ja tehokkuuden lisäksi. Näistä ensimmäinen oli se, että..

– Saatiin heidän nopea peli pois. Sitä kautta se pelin kuva alkoi kääntymään meille.

Ja toinen taas maalivahti Mikko Koskinen, joka oli jättämässä Kanadaa ensimmäistä kertaa nollille MM-kisatasolla sitten vuoden 2006.

– Hän oli kyllä tänään loistava. Niin lähdössä kuin matkan aikana oli huikeita torjuntoja. Saatiin voittava maalivahtipeli kyllä häneltä. Hän oli rauhallinen ja itsevarma, Jalonen hehkutti.

Tanskaa päin

Lohkovoiton myötä puolivälierissä Leijonille vastaan tulee Tanska, joka oli Moskovassa pelatun alkulohkon neljäs.

– (Kai) Rautio on ollut tuolla Moskovassa katsomassa ja hänet lähetetään sieltä tänne takaisin. Saadaan häneltä raportit ja tietenkin nauhat meillä on. Nyt täytyy alkaa sitä työtä tekemään.

Siihen otteluun Leijonat lähtee vahvan onnistumisen kautta. Mutta henkisesti päävalmentaja Jalosen mukaan pitää olla oikealla tavalla liikkeellä.

– Meidän pitää olla nöyrä tämän voiton edessä. Se, miten tuo koppi varmasti reagoi, se on ammattilaiskoppi. Mutta se nöyryys meillä pitää olla tämmöisten voittojen edessä.

– Tiedetään, että ollaan hyvin pelattu ja tästä saadaan itseluottamusta. Meidän pitää vain olla valmiita ja ollaan puhuttu siitä, että halutaan olla joka päivä parempia. Keskiviikkona on taas yksi päivä, missä halutaan olla parempia. Kerätään voimia varsinkin kaukalon ulkopuolella, missä saadaan vähän happea. Henkisesti saadaan se lasi täyteen, että ollaan varmasti valmiita sitten torstaina.

Mutta hyvin luottavainen ja varma olo Jalosella on, minkä hän allekirjoittaa täysin.

– Kyllä mulla on poikien puolesta. Meillä on toimiva paketti. Neljä ketjua pystyy hyökkäämään ja neljä ketjua pystyy puolustamaan laadukkaasti. Ja pakit tekevät erinomaista työtä siellä takana. Maalivahdit ovat olleet myös paikallaan. Ollaan menty eteenpäin kisojen aikana.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen