© Kuva: Getty Images

Aleksander Barkov avasi tilannettaan – ”Hyvä että otettiin varman päälle”

MOSKOVA. Leijonien osalta iso kysymysmerkki kääntyi siihen, että onko ykkössentteri Aleksander Barkov pelikunnossa lauantain välieräottelussa Venäjää vastaan.

Tuntuu olevan.

– Nyt olen ihan täydessä kunnossa. Pystyn pelaamaan. Ei siinä mitään, Barkov vakuutteli SuomiKiekko-sivustolle.

Barkov vahvisti taustalla olleen flunssaa tai hieman sen tyylistä. Tanska-ottelu jäi välistä, mikä oli Barkovin mukaan oikea valinta.

– Kyllähän siinä keskusteltiin valmentajien kanssa ja päätettiin, että parempi ottaa huili siihen. Nyt tuntuu hyvältä ja hyvä, että tehtiin tuo päätös, Barkov mietti.

Mikäli panoksena olisi ollut esimerkiksi MM-kulta, olisi Barkov ollut mukana. Nyt valinta tehtiin varman päälle.

Lauantain Venäjä-peliä Barkov odottaa jo innolla.

– Huikea fiilis. Venäjää vastaan heidän kotikaukalossa ja varmasti on ääntä. Huikea tunnelma pelata. Kauden kohokohta tähän mennessä ja jos se menee hyvin, niin sitten tulee seuraava.

Venäjän vaarallisuus on kuitenkin hyvin tiedossa. Mutta sen suhteen alla on jo aiempi onnistuminen.

– Meillä on se oma systeemi minkä mukaan pelataan. Se toimii ihan mitä maata tahansa, kunhan vaan pelataan sen mukaan heti alusta alkaen. Jos tulee kovaa painetta, niin se pitää vain kestää ja isketään kun on paikka. Niin me tehtiin Kanadaa vastaan ja voitettiin silloin.

Perjantaina Moskovassa Barkov jäi hiomaan vielä ylimääräiseksi ajaksi ketjukaverinsa Patrik Laineen kanssa kuvioita. Jäällä oli jopa huudeltu niin, että nuori kaksikko tulee taksilla perässä, jos ei muuten kyyti joukkueen majapaikkaan onnistu.

– En tiedä kuinka nopeasti tuo bussi olisi tuosta lähtenyt. Mutta haluttiin jäädä jäälle ja hioa muutama kuvio huomista varten, Barkov hymähti.

Leijonien ja Venäjän kohtaaminen alkaa lauantaina kello 16.15.

Ilari Savonen, Moskova
Twitter: @ilarisavonen

Kertoimet (Expekt)
Suomi – Venäjä, lauantai 21.5. klo 16.15
2,95 – 4,20 – 2,05