HIFK palasi maalivahtipeluutuksessa normaaliin, kun Ville Husso pelasi ensimmäistä kertaa Liigan semifinaalisarjassa JYPiä vastaan.

Husso joutui antautumaan vain kerran HIFK:n voittaessa 7-1.

– Oli ihan helppoa lähteä pelaamaan. JYP sytyttää aina, ja se on hyvä joukkue. Pääsin latautumaan peliin jo eilisestä alkaen. Oli tärkeää saada ensimmäinen maali, ja sitä kautta sain turvaa omaankin pelaamiseen, Husso sanaili ottelun jälkeen.

Husso kertoi naama pienessä virneessä, että ”reikä hampaassa” esti pelit kahdessa ensimmäisessä pelissä ja sanoi, että toivottavasti paikka ei irtoa.

Husson istuessa penkillä vastuun kantoi Kevin Lankinen.

– Olemme jakaneet ”Keken” kanssa kauden aikana pelit muutenkin. Pitää olla kaksi hyvää veskaria muutenkin, ei siinä mitään. Saa nähdä, miten mennään keskiviikkona, että kumpi pelaa, Husso sanoi.

HIFK hallitsi ottelua etenkin alkuminuuttien jälkeen ja ratkaisi pelin toisessa erässä kuuden minuutin ja 22 sekunnin tehohetkellään, jonka aikana se viimeisteli viisi maalia.

– Siellä oli muutama yksittäinen paikka, kuten läpiajo ensimmäisessä erässä, mutta tämä oli suhteellisen helppo peli. Meille tulee yksittäisiä paikkoja omiin, mutta pitää vain olla keskittynyt koko ajan seuraavaan kiekkoon, kertasi Husso peliä.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen