Kertoimet (Expekt)
Kärpät-Tappara, 5.4.2016. klo 18.30.
2,15 – 3,85 – 2,80

OULU. Jo muutenkin haastavissa asetelmissa oleva Kärpät saa vielä kaiken päälle lisää vastoinkäymisiä, kun joukkueessa riehuu tällä hetkellä vatsapöpö.

Sarjan ensimmäisessä ottelussa Kärpät menetti avainpuolustajansa Markus Nutivaaran loukkaantumisen takia sivuun, nyt taas kolmannesta pelistä puuttuu toinen avainpelaaja Sakari Manninen.

– Ei ole pelikykyinen tällä hetkellä, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi Mannisen tilanteesta SuomiKiekko-sivustolle.

Poissaolo on joka tapauksessa merkittävä, sillä Manninen on ollut pudotuspelien parhaita pistemiehiä sekä hänen panoksensa tiistaina olisi ollut hyvin merkittävässä asemassa, kun Kärpät yrittää löytää keinoja Tapparan jonkinnäköiseen horjuttamiseen.

– Ihan kärkijätkiä hän on, mutta kannattaa keskittyä siihen ketä on kehissä. Meillä on hyviä jätkiä tuossa ja jos saa kokoonpanopaikan, niin silloin on näyttöpaikka ja jokaiseen on täysi luottamus. Ei sen ihmeellisempää. Kysymys on yhden jääkiekko-ottelun voittamisesta, Marjamäki käy läpi faktoja.

– Tässä on oltu vaikeammissakin paikoissa pari vuotta sitten. Oltiin 1-3-tappiolla ja tultiin mestaruuteen. Neljä vuotta sitten oltiin 0-3-häviöllä ja tultiin sieltä 4-3-voittoon. Ei tässä kannata niin isoja asioita vetää, vaan keskitytään niihin mitä on ja olen ihan varma siitä, että kärppälauma on tänään erittäin nälkäinen kotiyleisönsä edessä, Marjamäki vannoi ja muisteli niin Kärpissä pari vuotta sitten nähtyä nousua kuin Bluesin kanssa KalPaa vastaan tehtyä melkoista kiriä.

Vaikka pöpöt sun muut tuovat omat haasteensa, on Kärppien leirissä käyty kovaakin keskustelua siitä, missä suorittaminen on tähän mennessä ollut ja missä sen pitäisi olla.

– Kyllä tuossa on pari päivää tuijoteltu toisia silmiin. Meidän lauantain esitys oli kuitenkin sellainen, että ei tässä vaiheessa kautta voi sillä tavalla pelata. Varsinkin sen suhteen, että miten tunne meiltä puuttu sieltä. Joukkue olisi ollut valmis pelaamaan jo eilen, mutta nyt pitää odottaa tähän iltaan ja tänään on näyttö päällä.

– Se menee kuitenkin vähän käsi kädessä, että jos et ole henkisesti ”inessä”, niin se pelikin näyttää hitaalta ja kaikennäköiseltä pelailulta. Se on juttu se, että ymmärretään missä nyt ollaan ja tiedetään mitä tässä vaaditaan. Ei meillä ole mitään muuta tavoitteena kuin voittaa yksi jääkiekko-ottelu, Marjamäki painottaa.

Tappara on pitänyt ohjaksia hallussa tässä sarjassa käytännössä noin 110 minuuttia. Kärpät tuli viime perjantain avausottelussa vahvasti kehiin, mutta sen jälkeen vahvat hetket ovat jääneet hyvin ajoittaisiksi.

– Tosiasia on kuitenkin se, että meillä on niin laadukas vastustaja tällä hetkellä vastassa, että siihen työmäärään pitää pystyä vastaamaan, pitää ruveta voittamaan irtokiekkoja ja kaksinkamppailuja tuolla pelissä. Se on se jutun juoni ja olen ihan varma, että tänään joka jätkä on valmis lyömään itsensä täysillä likoon.

Kärppien ketjut tiistaina näet täältä.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen