Kertoimet (Expekt)
Tappara-Kärpät, 2.4.2016. klo 17.00.
2,40 – 3,70 – 2,55

Perjantai oli Kärpille lopulta surkea päivä Liigan välierissä, sillä sen lisäksi, että se hävisi sarjan avauksen Tapparalle, menetti se myös ison luottopuolustajansa Markus Nutivaaran loppukaudeksi sairastuvalle.

Nutivaara loukkaantui avauserässä lennettyään päin laitaa kaksinkamppailutilanteen yhteydessä, missä Veli-Matti Savinainen työnsi häntä selästä.

– Keskitytään niihin mihin pystytään ja ketä on paikalla. Meillä on kuitenkin hyviä pakkeja siellä. On (Taneli) Ronkaista ja kumppaneita. (Atte) Pentikäinen tuli mallikkaasti sisään ja tarvittaessa on A:ssakin hyviä jätkiä, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi Nutivaaran poissaolon paikkaamista SuomiKiekko-sivustolle.

Se on kovan urakan takana, sillä Nutivaara oli Kärppien johtava kiekollinen puolustaja, jonka merkitys koko oululaisjoukkueen pelaamisessa oli järkyttävän iso (lue lisää).

Mutta jo ilman häntä Kärpillä on vaikea paikka lauantaina, sillä Tappara ei ole ollut kovin heikko kotonaan oikein missään vaiheessa. Voitolla kirvesrinnat saisivat jo hyvää keulaa sarjassa.

– Nyt kyllä Tappara onnistui voittamaan, näissä peleissä nostetaan joukkue esille eikä niinkään yksilöt, mutta ei tässä kauheasti uutta tullut. Tiedetään, että Kärpät on erittäin kova joukkue ja he pystyvät puolustamaan hyvin koko ajan. Hyökkäävät hyvin ja pienet asiat ratkaisevat, Tapparan luotsi Jussi Tapola mietti jatkaen.

– Tiedetään, että lauantaina tulee taas kovempi peli. Siihen pitää olla itse valmis, Tapola sanoi perjantain pelin jälkeen.

– Kova peli ja aika nopeasti se tulee vastaan. Meidän pitää puolustaa laadukkaasti niin kuin me puolustetaan. Ei me montaa paikkaa tänään Tapparalle annettu. He ovat vaarallisia, niin pitää pystyä puolustamaan timanttisesti. Ja saada vähän tehokkuutta maalintekoon, niin hyvä tulee, Marjamäki puolestaan ennakoi Kärppien lähtökohtia.

Yksi puoli, missä Tappara suorastaan alisti ja dominoi sarjan avauksessa, olivat aloitukset, millä se sai jatkuvasti otetta itselleen ja pystyi rytmittämään peliä.

– 15-prosenttia voitettiin. Aika paljon on siitä puhuttu ja ihan tosissaan yritetään niitä voittaa ja kaverit auttaa siinä. Mutta kyllä se iso teema on ja toisessa erässä se näytti huonolta ja siksi se pelin rytmi oli sitä mitä se oli.

Toisessa erässä Tappara vei aloitukset nimiinsä 16-3. Kolmannessa erässä Kärpät pystyi parantamaan kyseisellä osa-alueella, kun se myös muutenkin nosti tasoaan.

Mutta oliko sarjan avauksessa mitään yllätyksiä? Tätäkö nähdään myös jatkossa?

– Jokainen ottelu on aina erilainen ja ei tässä voi ennustaa. Oletusarvo on se, että tämmöisiä ne tulevat olemaan nämä matsit. Maalin pelejä ja tiukkaa vääntöä. Siinä mielessä ei tarjonnut yllätyksiä tämä ottelu, mainiosti Tapparan maalilla torjunut Tomi Karhunen sanoi.

Lauantain ottelun jälkeen Kärppien ja Tapparan sarjassa seuraava ottelu on tiistaina Oulussa. Finaaleihin etenee neljällä voitolla.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen