TAMPERE. Finaalisarjan kannalta Tapparan voitto perjantaina teki hyvää.

Pienenä uhkana oli se, että HIFK oli mennä melko suoralla tavalla kohti mestaruutta. Nyt Tappara tasoitti sarjan ja pisti pöytään vahvan suorituksen Hakametsässä.

Se tuli tunteella kehiin ja päävalmentaja Jussi Tapolan puhuma käsijarru oli kadonnut selvästi. Tai ainakaan sitä ei näkynyt niin pahasti, mitä esimerkiksi tiistaina Helsingissä, missä Tappara kärsi rökälemäisen 0-6-tappion.

– Kaikki olivat mun mielestä mukana tässä hommassa. Ihan varmasti kaikki olivat niin latautuneita kuin pystyvät olemaan. Kaikki vetivät sitä samaa köyttä ja se mun mielestä näkyi tuolla jäällä. Kaikki olivat ytimessä, Patrik Laine kehaisi.

Laine myös oli puhunut samaisesta käsijarrusta, mikä Tapparalla oli päällä aiemmin. Yksi merkittävä muutos tuli jo kokoonpanojen kautta, sillä Laine oli nostettu nyt ykkösketjuun mukaan.

Ja Tapparan ykkösketju teki kaikki Tapparan kolme maalia. Laine yhden, Kristian Kuusela yhden ja Jani Lajunen yhden.

Tappara sai nyt oikein kunnon veturin, joka vei joukkuetta eteenpäin.

– Mukavahan siihen (ykkösketjuun) oli hypätä. Sellaiset taikurit pelikavereina että. Ja kyllä tuosta kemiat lähtevät paranemaan, kun saadaan pelata yhdessä. Kaksi erittäin hyvää pelimiestä siinä on, Laine kehui ketjua.

Laine itse, joka ehti olla kaikenmaailman autokouluhommista otsikoissa viikon aikana, oli mukana Tapparan jokaisessa maalissa. Näin hän keräsi kokoon tehot 1+2 ja oli ylipäätänsä kentän näkyvimpiä hahmoja.

– Kivahan se oli tuossa maali tehdä. Varsinkin finaalisarjassa vielä avata maalitili. Oikein mukava homma oli ja kiva kun muutkin tekivät maaleja.

Nyt Tappara pääsee huomattavasti helpommasta asemasta Helsinkiin lauantaina. Siitä myös Laine puhui ja mietti.

– Olihan tämä ihan huikea voitto. On se 2-2-asetelmasta kivempi lähteä Helsinkiin kuin 1-3. Se on huomattavasti helpompi tilanne ja nyt on ihan uusi sarja taas. Vaatii kaksi voittoa vielä ja lähdetään huomenna metsästämään sitä sarjan kolmatta.

Ilari Savonen, Tampere
Twitter: @ilarisavonen