Kertoimet (Expekt)
Kärpät-Tappara, 1.4.2016. klo 18.30.
1,85 – 3,90 – 3,60

OULU. Perjantaina Oulussa ja Helsingissä pistetään välieräsarjat käyntiin, kun ensimmäisenä mainitulla paikkakunnalla yhteen iskevät ensimmäistä kertaa Kärpät ja Tappara, jälkimmäisessä taas HIFK ja JYP.

Kärpät ja Tappara on totuttu näkemään viime vuosina finaaleissa vastakkain, mutta nyt kohtaaminen tulee vastaan jo välierissä.

Kärppien kokoonpanon ulkopuolelle on jäänyt kevään aikana paljon nimekkäitä pelaajia, joista muun muassa Esa Pirnes ehti istua parin pelin ajan puolivälierissä TPS:ää vastaan katsomon puolella.

Tappara-sarjan alkuun hän hyppää mukaan, sillä nihkeästi pelannut Mika Niemi on Kärppien kokoonpanosta sivussa sairastelun vuoksi.

Kokenut Pirnes on ottanut hyvin ammattimaisesti vastaan sen, että välillä paikka on ollut muualla kuin pelaavassa rosterissa.

– Se on ollut sitten vain kovaa treeniä ja ajattelua niin, että kun sauma tulee, niin sitten näytetään. Sehän etu meillä tuossa on ja oli jo TPS-sarjassa, että saatiin muutaman kerran tuoretta jalkaa mukaan. Kyllä se tuo aina lisäpotkua. Ja kun pelataan tiiviisti, niin ei sitä auta jäädä murehtimaan tai miettimään tai myrkyttämään joukkuetta. Päinvastoin. Täytyy olla positiivinen, tehdä treenit hyvin ja mennä eteenpäin, Pirnes käy läpi ajatusmaailmaa SuomiKiekko-sivustolle.

– Kaikki tietävät sen, että jos halutaan pitkälle mennä, niin kaikkia tarvitaan. Jokaisen vuoro tulee jossakin vaiheessa. Positiivisesti vain.

Tappara on tullut Kärpille hyvin tutuksi viimeisten vuosien aikana pudotuspeleissä. Kirvesrintojen suuntaan oululaisjoukkueen leirissä on Pirneksen mukaan kovaa kunnioitusta.

– He ovat pelanneet tasaisesti koko kauden ajan ja tiukkoja ovat olleet nuo keskinäiset pelit meidän kanssa myös. Mutta hyvällä, odottavaisella fiiliksellä. Kaikki tiedostavat sen, että tulee kovia vääntöjä ja valmistautuminen on pitkään sarjaan.

Uskotko että pelin kuva tulee muuttumaan siitä, mitä se teillä oli TPS-sarjassa?

– Uskon. Molemmat pelaavat aika organisoidusti ja aika samantyyppistä kiekkoa, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Viime vuonna JYP-sarjan piti olla vähämaalinen meillä, mutta niin vain verkko soi sitten koko ajan alussa. Ei näistä oikein tiedä. Me lähdetään keskittymään omaan hommaan ja sellaiseen energiseen starttiin.

Tapparaa vastaan menestymisen takana ovat tutut tukipilarit.

– Puolustuspeli on ykkönen ja sitten erikoistilanteet. Jäähyaitioista täytyy pysyä poissa, Pirnes linjaa.

Kärppien ja Tapparan välinen ensimmäinen välieräottelu alkaa Raksilassa perjantaina kello 18.30.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen