Chicago Blackhawksin ja St. Louis Bluesin välisestä yön kohtaamisesta on noussut kohu.

Blackhawksin hyökkääjä Andrew Shaw nimittäin huusi raporttien mukaan homofobisia ja siihen liittyviä halveksuvia heittoja kohti vastustajan puolustajaa Jay Bouwmeesteriä, kun hänet komennettiin jäähylle ottelun kolmannessa erässä.

Shaw myös heilutteli muun muassa keskareita ja oli ylipäätänsä raivona siitä, että hän sai jäähyn niinkin myöhäisessä vaiheessa peliä (kolmas erä, 17:56), mikä vaikeutti Blackhawksin takaa-ajoa.

– Tunteet ovat pinnassa ja en tiedä mitä sanoin. Olin totta kai vihainen tuomiosta, Shaw sanoi kohukommenteista Chicago Tribunelle.

Taustajärjestö The You Can Play Project ilmoitti heti olevansa tietoihin tapahtuneesta ja vaatii selitystä NHL:ltä. The You Can Play Project on 2012 perustettu taho, joka vaatiin urheilijoita ja urheilijoihin kohdistuvan arvostelun tapahtuvan heidän taitojensa ja työmoraalin kautta, ei heidän sukupuolensa tai seksuaalisten kiinnostuskohteiden takia.

Chicago Tribunen mukaan Shaw saattaa saada myös pelikieltoa kommenteistaan NHL:ltä.

Blackhawks hävisi yön ottelun ja on tällä hetkellä tukalassa paikassa, sillä Blues johtaa 1. kierroksen sarjaa voitoin 3-1. Jatkoon etenee neljällä voitolla.