TAMPERE. Tappara onnistui tasoittamaan finaalisarjan HIFK:ta vastaan perjantaina, kun se otti kotivoiton Hakametsässä.

Ottelussa sattui ja tapahtui varsinkin kolmannessa erässä. Siinä kohutaklaukseksi nousi Tapparan Tuukka Mäntylän niitti HIFK:n Siim Liivikiin, mistä hänelle tuomittiin vain 2+10 minuuttia.

Ensin Mäntylä heitti mielenkiintoisesti tapauksesta.

– Niin oliko tyhmä ja tyhmä. Aina voidaan puhua, ett oliko se edes jäähyn paikka. Eikä siinä mitään, noita sattuu. Samalla tavalla voidaan kysyä, että ottiko (Tomas) Zaborsky tyhmän jäähyn. Näin nämä menevät.

Ehditkö siis nähdä taklauksen?

– En mä sitä ole nähnyt, joskus niistä tulee isompia jäähyjä ja joskus taas ei, jos ei jäädä makaamaan. Puolin ja toisin välillä osuu. Se on sitten se, että miten niihin reagoi.

Katsomoon ja uusintojen perusteella näytti siltä, että taklaus oli hyppytaklaus ja osui päähän.

– Okei.

– Näitä sattuu. Siellä kun taklaillaan, niin välillä osuu.

Mäntylä oli muutenkin aktiivinen kovien pommien hakija perjantaina. Pari selvästi puhdasta, näyttävää taklausta mahtui mukaan.

Mutta menikö yli tuon osalta?

– En mää tiiä. Niitä kun hakee, niin välillä noita tulee eikä siinä mitään ihmeellisempää. Kyllähän tänään siellä oli korkeaa mailaa sun muuta. Välillä ne menevät ohitse ja välillä ei. Ei niistä tarvitse mitään isompia otsikoita revitellä. Huomenna jatketaan peliä.

Niin, jos jatketaan, Mäntylän kohdalla. Taklaus Liivikiin on nimittäin menemässä eteenpäin ja videotuomarin päätöksen kautta etenee myös mahdollisesti kurinpitokäsittelyyn.

Joko Helsingistä jotain kivempaa?

Jos muutaman kohutapauksen jättää pois, oli perjantain ottelu yksi selkeästi finaalisarjan parhaista.

– Oli tämä ainakin meiltä ja oli hyvä voitto. Otetaan tästä hyviä asioita ja energiaa huomiselle. Lähetään oikeasti hakemaan voittoa Helsingistä.

Mitä kävitte joukkueen kanssa läpi sen Helsingin murskatappion (0-6) jälkeen?

– Ehkä tässä nyt tarvittiin vähän tunnetta peliin ja sitä varmasti saatiin tänään. Hyvä niin.

Niin. Helsingissä maaliero on mennyt teidän kannalta 0-10. Miten huomiselle? Mitä pitää tehdä, jotta pystytte horjuttamaan nyt HIFK:ta?

– Ei kai siinä mitään ihmeempää. Uskotaan, että pystytään sielläkin klaaraamaan peli. Nämä (finaalit) ovat nyt 2-2 ja nyt mennään paras kolmesta. Turha näitä on nyt kauheasti jännittää näitä pelejä ja miettiä mitä on tapahtunut. Enemmän nautitaan siitä, että nämä ovat hienoja pelejä. Eikä tässä tarvitse kauhean kauaa enää katsoa, niin nähdään, että kuka on mestari, Mäntylä sanoi tulevasta.

Ilari Savonen, Tampere
Twitter: @ilarisavonen