Kertoimet (Expekt)
HIFK-JYP, 4.4.2016. klo 18.30.
1,95 – 4,05 – 3,15

Maanantaina Liigan välierissä lähdetään vaihtamaan hieman rytmiä, sillä nyt molemmat välieräparit eivät enää pelaa samana päivänä.

Ensin maanantaina kehissä ovat HIFK ja JYP. Tiistaina puolestaan pelaavat Kärpät ja Tappara.

Helsingissä HIFK:n ja JYPin sarjassa mennään varsin kutkuttavissa asetelmissa, sillä lauantaina sarja tasoittui, kun JYP vei kyseisen kamppailun nimiinsä lukemin 5-2.

Tällöin puheenaiheeksi nousi jälleen HIFK:n maalivahtivalinnat, kun tolppien välissä torjui Kevin Lankinen, joka ei onnistunut läheskään toivotulla tavalla.

– Ei ollut ”Keke” hävinnyt ennen tätä JYPille tänä vuonna, HIFK-luotsi Antti Törmänen sanoi maalivahtivalintaan liittyen lauantaina.

Mielenkiintoiseksi asian teki se, että pelin aikana maalivahdin vaihdokselle olisi ollut varsin ymmärrettäviä saumoja. Siihen HIFK ei lähtenyt.

Taustalle huhuksi on noussut se, että normaalisti HIFK:n ykkösmaalivahtina toimiva Ville Husso kärsisi nivusvammasta. Tälle skenaariolle tai ylipäätänsä loukkaantumiselle Törmänen ei lähtenyt antamaan vahvistusta.

– Vaikea sanoa, Törmänen kommentoi Hussosta.

Maanantaina jännäksi puoleksi nouseekin se, mihin ratkaisuun HIFK maalivahtivalinnoissaan päätyy.

Törmänen myös peräänkuulutti lauantaina yksilötasolta lisää.

– Muutaman jätkän pitää parantaa. Eivät pelaa kauden parasta kiekkoa tällä hetkellä. Se on sellainen selkeä, mitä nyt pitäisi tehdä. Ja on selvää, että yksilötasolla pitää nostaa tasoa. Ja yleispelaamista ja sitä, kun paikat tulevat, niin pitää olla hanakampi tekemään maaleja.

– Sitä voi katsoa, että ketkä ovat tehneet runkosarjassa paljon maaleja, niin siellä on monta hyökkääjää, jotka ovat nollilla. Kannattaa pikku hiljaa alkaa nostaa sitä tasoa. Se on turha odottaa sinne seuraavaan sarjaan. Se (tasonnosto) kannattaa tehdä jo nyt, Törmänen painotti.

Maanantain jälkeen seuraavan kerran HIFK:n ja JYPin sarjassa pelataan keskiviikkona. Finaaleihin etenee neljällä voitolla.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen