NHL-seura Tampa Bay Lightning sai hyvin huonoja uutisia viikonloppuna, kun sen tähtihyökkääjän Steven Stamkos joutuu sivuun 1-3 kuukauden ajaksi.

Stamkosin kädestä löydettiin veritulppa, mikä vaatii leikkaushoitoa.

Mikäli Stamkos toipuu pelikuntoon kuukauden sisällä, Stamkos voisi palata toiselle pudotuspelikierrokselle. Mikäli taas kuntoutuksessa menee kaksi kuukautta, voisi Stamkos ehtiä Stanley Cup -finaaleihin. Kolme kuukautta meinaisi sitä, että kausi on hänen kohdaltaan ohi.

– Tietenkin tilanne on erittäin harmittava, koska halusin auttaa joukkuettamme varmistamaan pudotuspelipaikan ja valmistautua pudotuspelejä varten, Stamkos sanoi seuran verkkosivuilla.

– Mutta kuntoutuksen aikana yritän vain auttaa joukkuetovereita ja toivon vain, että pystyisin liittymään mukaan pudotuspelien aikana.

Nopeasti Stamkosin loukkaantumisen yhteydessä esille nostettiin skenaario, jonka mukaan Lightning nostaisi ylös kohulupauksen Jonathan Drouinin.

– Se on jotain, mitä varmasti mietimme, Lightningin GM Steve Yzerman sanoi paikallisille toimittajille.

Skenaariossa kuitenkin takapakkia tuli samantien, sillä Drouin koki loukkaantumisen ja ei osallistunut Lightningin farmijoukkueen Syracuse Crunchin tuoreimpaan otteluun.

Drouin on ollut kauden aikana isosti otsikoissa, kun hän pyysi treidiä Lightningilta ja oli seuran sisäisessä pelikiellossa, kun hän päätti olla menemättä Crunchin otteluun odottaen treidiä, mitä ei kuitenkaan tapahtunut siirtorajalla.

AHL:ssä Drouin on pelannut yhteensä 17 ottelua, missä tehot ovat olleet 11+2. NHL:ssä tällä kaudella pelejä on ehtinyt tulla 19 tehoilla 2+6=8.