TAMPERE. Tappara onnistui varmistamaan tiistaina mestaruuden kotonaan Hakametsässä, kun se kaatoi kuudennessa finaaliottelussa HIFK:n lukemin 2-1.

Finaalit menivät täten sen hyväksi voitoin 4-2.

Alla kirvesrinnoilla oli useampi hopeaan päättynyt kevät, joista päävalmentaja Jussi Tapolalla on kattavasti kokemusta.

– Vuosia olen ollut tuossa toisella puolella, niin ei ehkä tätä vielä niin kovin tajuakaan. Loppu meni vielä tiukaksi ja joutui jännittämään loppuun asti. Tosi iloinen olen joukkueen, pelaajien ja etenkin niiden puolesta, jotka tässä ovat olleet kolme kevättä toisella puolella, Tapola mietti tuntemuksiaan SuomiKiekko-sivustolle.

– Tämä on sen työn.. sitkeän työn palkinto, Tapola sanoi pitkästä matkasta.

Tapparan mestaruudessa iso juttu oli se, että se pystyi nostamaan tasoaan kovasti finaalisarjan sisällä. Se aloitti nihkeästi, mutta paransi peli peliltä.

Tämän kaiken Tapola antoi kiitosta myös suoranaiselle oppi-isälle.

– Itse olen ollut hyvässä koulussa tuossa Jukka Rautakorven kanssa. Meillä on ollut sielläkin vaikeita pelejä ja kaikki jutut eivät ole lähteneet käyntiin niin kuin pitäisi. Häneltä olen oppinut paljon ja sitä on sitä kautta tiennyt, että miten noissa vaikeissa hetkissä pitää toimia.

– Näköjään se on ollut hyvää oppia, Tapola hymähti.

Maukkaaksi Tapparan kannalta ratkaisu meni siinä, että se tuli kotiyleisön edessä Hakametsässä.

– Täällä on Suomen parhaat fanit ja isot kiitokset kaikille heille. Täällä tunnelma on kaksi kertaa hienompaa kuin muissa halleissa. Toivottavasti tulee lisää tapparalaisia perheeseen, missä kaiken keskellä nähdään se, että kova työ ja sitkeys palkitaan, Tapola mietti.

Ilari Savonen, Tampere
Twitter: @ilarisavonen