HIFK:n kapteeninakin toiminut ja keväällä 2011 pudotuspelikevään arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Toni Söderholm sai mainion lopun kaudelleen Saksan DEL-liigassa.

Söderholm pamautti neljännessä finaaliottelussa joukkueensa EHC Red Bull Münchenin johtoon ja lopulta kamppailun jälkeen tiedossa olivat mestaruusjuhlat.

Münchenin kiekkoylpeydet Wolfsburg Grizzlysin ylitse suoraan voitoin 4-0.

Jo runkosarjassa Söderholmin edustama joukkue oli ollut ykkönen, eikä se kärsinyt pudotuspeleissä kuin vain kaksi tappiota matkalla mestaruuteen.

Söderholm, 38, pelasi varsin onnistuneen kauden henkilökohtaisesti Saksassa. Runkosarjassa hän iski 50 ottelussa pakin paikalta tehot 6+20=26. Pudotuspeleissä puolestaan 14 otteluun tehot olivat 2+4=6.

Mestaruus oli Söderholmille ammattilaisuran toinen. Ensimmäinen näistä tuli keväällä 2011 HIFK:n kanssa, milloin juuri hänet valittiin kevään arvokkaimmaksi pelaajaksi ja Jari Kurri Trophyn voittajaksi.

HIFK:n kapteenina Söderholm toimi viime kaudella, milloin hän kuitenkin joutui olemaan pitkiä pätkiä sairastuvan puolella. Kauden päätteeksi hän matkasi Saksaan, missä kausi päättyi nyt iloisesti.