SaiPa on solminut kahden vuoden sopimuksen hyökkääjä Saku Salmisen kanssa.

Salminen, 21, on HIFK:n kasvatti, joka on pelannut urallaan 49 liigaottelua (4+6=10) Jokereiden ja HPK:n riveissä. Lisäksi hän on pelannut Jokereissa 9 KHL-ottelua ja Mestistä 32 ottelua TUTO:ssa ja Kiekko-Vantaassa.

Junioreissa hän on voittanut kaksi B-nuorten SM-kultaa, A-nuorissa yhden hopean ja C-nuorissa pronssia sekä hopeaa. Hän on pelannut kertaalleen niin alle 18-vuotiaiden kuin alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Salminen on Tampa Bay Lightningin seitsemännen kierroksen varaus (#184) kesältä 2013.

– Viime aikoina on ollut vähän rikkonaista ja vaikeuksiakin, mutta nyt pääsen uusiin maisemiin ja saan uuden mahdollisuuden mihin tarttua. Lähtökohdat mihin vaan ovat hyvät, Salminen kertoo tiedotteessa.

Isokokoinen (192 cm/90 kg) hyökkääjä joutui jättämään viime kauden kesken, mutta hän kertoo toipumisen edistyneen suunnitellusti.

– Tammikuussa olin leikkauksessa ja kuntoutusta on säntillisesti tehty siitä lähtien. Nyt tuntuu tosi hyvältä ja parin viikon päästä olen virallisesti pelikuntoinen. Tosi hyvillä mietteillä lähestyn tulevaa kautta.

Pelaajana Salminen kokee olevansa monipuolinen ja fyysinen.

– Olen kahden suunnan monipuolinen pelaaja. Tykkään pelata fyysisesti, taklailla ja blokata kiekkoja. Olen työmyyrä ja uskon, että minulla on paljon annettavaa SaiPalle.