TPS:n profiilipuolustajalle useamman pelin kakku selästä taklaamisesta

© Kuva: Ilari Isotalo

TPS:n tärkeisiin puolustajiin kuuluva Henrik Tallinder on saanut useamman ottelun pelikiellon Liigan kurinpidolta.

Tallinder taklasi rumasti selästä JYPin Henri Kannista joukkueiden perjantain kohtaamisessa.

– Videotallenteelta voidaan todeta, että Kannisella on päätyyn luistelemisesta asti koko ajan selkä kohden Tallinderia. Ottaessaan kiekkoa haltuunsa Kanninen katsoo kahdesti eteenpäin onko maalin toiselta puolen tulossa vastustajia. Tässä yhteydessä Kanniselta jää kiekko hieman taakse, jota syystä Kanninen kääntää ylävartaloaan saadakseen kiekon kunnolla haltuunsa. Vaikka tähän liittyy Tallinderin vetoama ylävartalon kääntäminen, katson, että Tallinder on koko ajan tulossa taklaamaan Kannista tämän selkäpuolelta eikä tilanteeseen liity säännöissä tarkoitettua selän kääntämistä taklaajalle. Katson, että Tallinderilla olisi tullut vähintään minimoida kontaktin voimakkuus havaitessaan, että taklaus kohdistuu vastustajan numeroihin. Koska Tallinder ei toimi näin, kyseessä on säännössä 123 tarkoitettu selästä taklaaminen. Säännön 123 iii-kohdan mukaan, kun taklattava pelaaja vahingoittuu selästä taklaamisen seurauksena, rangaistukseksi tuomitaan ottelurangaistus, Liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi käy läpi kurinpitopäätöksessään.

Lopullisessa tuomiossa vaikuttamassa on myös se, että Tallinderille on tuomittu kauden aikana jo parikin pelikieltoa.

– Kanninen loukkaantui tilanteessa, joten tilanteesta tulee määrätä säännön 123 iii-kohdan perusteella ottelurangaistus. Rangaistusharkinnassa on otettu huomioon, että vastuu kyseessä olevassa tilanteessa on lähes pelkästään Tallinderilla, koska Tallinder on tulossa taklaukseen koko ajan Kannisen selkäpuolelta. Toisaalta rangaistusharkinnassa on otettu huomioon myös Tallinderin vetoamat seikat: ja kiekon yllättävä jääminen Kannisen taakse sekä pelitilanteen muuttumisen äkillisyys. Tallinderille on määrätty kuluvalla kaudella kahdesti pelikieltoa vastustajaan kohdistusvasta sääntörikkeestä. Näin ollen Tallinderia pidetään uusijana ja hänen rangaistus määrätään ankaroitettuna.

Lopulta Liusjärvi tuomitsi Tallinderille kolmen ottelun pelikiellon.

Näistä ensimmäisen hän kärsi lauantain Kärpät-ottelussa.


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.