Liigan pudotuspeleissä ensimmäisellä kierroksella eli vanhalta nimeltä Villi Kortti -kierroksilla vastakkain ovat TPS ja Sport sekä KalPa ja Pelicans.

Toisena tarkisteluun TPS:n ja Sportin pari. KalPan ja Pelicansin parin lähtökohdat näet täältä.

Lähtökohdat

TPS ehti rypeä melkoisen syvällä useamman pelin ajan, varsinkin sen puolustuspelin osalta. Kuusi omiin, kahdeksan omiin, viisi omiin ja jälkimmäisin vieläpä kotona pudotuspelihaaveensa menettänyttä HPK:ta vastaan.

Ei ihan sitä todellista kevään puolustuspelin tiiviyttä.

Runkosarjan päätöskierrokselle TPS kuitenkin sai hieman paremman onnistumisen, kun siinä Ässät ei saanut kiekon TPS:n verkkoon kuin kerran.

Isoja uhkakuvia jäi kuitenkin vellomaan ilmoille joukkueen osalta, jossa taitoa pitäisi kyllä olla vaikka kuinka.

Sport sai hyvän rynnistyksen runkosarjan loppuun, kun se voitti viidestä viimeisestä ottelustaan neljä. Se onnistuikin varmistamaan pudotuspelipaikkansa jo ennen viimeistä kierrosta, joten aivan selkä seinää vasten se ei loppuun joutunut.

Pudotuspelipaikka on sille varmasti jo kohtuullinen saavutus, mutta Sportilla on potentiaalia härnätä oikein kunnolla muita kevään taistoissa.

Ratkaisukohdat

Yllätys vai selviäminen
– Jo rostereiden perusteella TPS on sarjaan iso suosikki, mutta toisaalta asetelmat ovat huomattavasti helpommat Sportille. Sillä kun oikeasti ei ole muuta kuin voitettavaa. TPS:llä taas on paljon enemmän hävittävää, vaikka toki sillekin sijoituksellisesti menossa on selkeä ryhtiliike pariin viime kauteen verrattuna. Sen selvästi vahvistunut materiaali ja siihen sijoitetut eurot eivät kuitenkaan ole linjassa pudotuspelien 1. kierrokselle jäämisen osalta. Tuo asetelma onkin jännittävä seurata lyhyessä sarjassa. Miten Sport pystyy lähtemään härnäämään ja yllättääkö se TPS:n miljoonamiehet?

Minkä viestin TPS jättää?
– TPS ehti muun muassa vaihtaa maalivahtia kolmessa ottelussa putkeen ja sen päävalmentaja Ari-Pekka Selin murehti kovaan ääneen sitä, miten joukkueensa oli työpaikalla, mutta ei töissä. Heti vanhalta nimeltään Villi Kortti -kierroksella se on kovan paikan edessä. Moni asia puhuu sen puolesta, että se voidaan yllättää, mutta ylipäätänsä se on iso kysymys, että millaisen kuvan TPS jättää? Ottavatko kokeneet pelaajat itseään niskasta kiinni ja pelaavat odotetulla tasolla? Vai pystyykö Sport tuskastuttamaan heidät?

Lauantain pelin vaikutus
– Ensimmäisen kierroksen iso teema on yhden pelin iso vaikutus, kun mennään paras kolmesta -muotoa. Esimerkiksi lauantain peli on Sportille iso mahdollisuus, mutta sitä se on toki myös TPS:lle. Saako se turvaa ja rauhaa hyvän suorituksen kautta? Vai joutuuko se todella selkä seinää vasten sunnuntaina Vaasaan, missä Sport saa varmasti hurmioituneen kotiyleisön taaksensa. Paras seitsemästä -sarjassa yhden pelin merkitys ei vielä niin iso ole, mutta nyt on. Täten heti alkumetrit antavat niin paljon suuntaa ja antavat ne hyödyntävälle niin ison mahdollisuuden eteen.

Ennustus

Sport jatkoon voitoin 2-0.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen