Ruotsi ja sen valmennusjohto päävalmentajan Pär Mårtsin johdolla on ollut Pohjois-Amerikassa scouttausreissulla, missä päähuomio on kääntynyt superlupaavaan William Nylanderiin.

Sportsnetsin haastattelussa Mårts antoi vahvasti pontta sille, että Ruotsi haluaisi Nylanderin mukaan kevään MM-kisoihin Venäjälle.

Mutta.

Nylanderin NHL-seura Toronto Maple Leafs ei ole aivan samalla kannalla. Ainakin tästä vihjettä antoi Maple Leafsin päävalmentaja Mike Babcock.

– Babcock sanoi, että Nylanderin kehittymisen kannalta olisi paras pelata AHL:n pudotuspeleissä eivätkä MM-kisat ole tällä hetkellä samalla tasolla vaihtoehdoissa, TSN:n toimittaja Mark Masters kirjoitti.

Samalla kannalla ja ajatuksella on myös Nylander itse.

– On mukavaa totta kai, että he ovat katsomassa minua, mutta tärkein tavoitteeni on yrittää voittaa Calder Cup, Nylander sanoi viitaten AHL:n mestaruuspokaaliin.

Mikäli Maple Leafs haluaa pitää Nylanderin Pohjois-Amerikassa, eikä päästä tätä MM-kisoihin, voi helposti olettaa pudotuspelikevään venyvän niin pitkälle, ettei Nylanderia kannata odotella kevään kisoihin missään vaiheessa. Maple Leafsin farmiseura Toronto Marlies on jo varmistanut pudotuspelipaikkansa ja se on ollut AHL:n paras joukkue tähän mennessä.

Nylander oli mukana nuorten MM-kisoisssa Helsingissä, mutta loukkaantui heti turnauksen alussa ja joutui jättämään loput pelit välistä.