Vedonlyönti jääkiekko-otteluista on tuttua suurimmalle osalle kiekkofaneista ja myös koko kauden kestävä Liigapörssi nauttii suurta suosiota. Jonnekin näiden kahden välimaastoon asettuu FantasyLiiga, joka on jo parin vuoden ajan pyörittänyt Yhdysvalloissa suurta liikevaihtoa.

FantasyLiiga on pikku hiljaa rantautumassa myös Eurooppaan ja Suomeen. Yksi euromarkkinoilla vaikuttava yhtiö on FanTeam.com, jonka tarjontaan kuuluvat tällä hetkellä Liiga, KHL sekä useat jalkapallosarjat.

Mistä sitten tarkalleen ottaen FantasyLiigassa on kyse? Selvitimme asiaa haastattelemalla FanTeamin toimitusjohtaja Kristoffer Zvickellin.

Kerro meille hieman tarkemmin: Mikä on päivittäinen FantasyLiiga?

Päivittäinen FantasyLiiga kehitettiin Yhdysvalloissa muutama vuosi takaperin. Tuolloin sen toivat markkinoille yritykset kuten vaikkapa Fanduel ja Draftkings. Niistä tuli nopeasti todella suosittuja, kun palkintopotit nousivat jopa miljooniin dollareihin. Nyt me uskomme, että FantasyLiiga leviää tänä vuonna vahvasti Eurooppaan ja yhtiömme on valmiina olemaan etujoukoissa mukana.

Miten FantasyLiigaa käytännössä pelataan?

Konsepti on erittäin helppo. Saat käyttöösi tietyn budjetin, jolla sinun on koottava oma miehistösi. Jokaisen pelaajan hinta määräytyy hänen viimeaikaisten esiintymisten, suosion ja vastaavien kriteerien perusteella.

Kun ottelu tai ottelukierros on pelattu, saa jokainen matseissa esiintynyt pelaaja pisteitä mm. tehtyjen maalien, annettujen maalisyöttöjen, suoritettujen torjuntojen ja muiden onnistuneiden suoritusten perusteella. Valitsemasi miehistön pelaajien pisteet lasketaan lopulta yhteen ja eniten pisteitä kerännyt kilpailija voittaa palkinnon.

Konsepti on varsin samankaltainen vaikkapa Liigapörssin kanssa, mutta FanTeamin turnaukset ovat koko kauden keston sijaan päivittäisiä. Ja joka viikko jakoon menee tuhansia euroja rahaa.

Mitä sarjoja FanTeamin tarjontaan kuuluu tällä hetkellä?

Jääkiekon puolella tarjoamme turnauksia kahteen eri sarjaan, Liigaan ja KHL:ään. Lisäksi futiksen puolella kauttamme pääsee pelaamaan useita eurooppalaisia huippusarjoja, kuten vaikkapa Valioliiga, Mestarien liiga, La Liiga, Championship ja myöhemmin totta kai myös Veikkausliiga.

Oletteko laajentamassa tarjontaanne muihin sarjoihin ja lajeihin?

Kyllä, pyrimme jatkuvasti laajentamaan tarjontaamme. Lähitulevaisuudessa otamme listoillemme lisää futissarjoja sekä suurimpia jenkkiliigoja. Suurella todennäköisyydellä tarjoamme kesällä jalkapallon EM-kisojen otteluita.

Mitkä ovat FantasyLiigan edut vaikkapa perinteiseen vedonlyöntiin nähden?

FantasyLiigan kautta voit hyötyä lempipelaajiesi suorituksista, vaikka suosikkijoukkueesi häviäisikin matsinsa. FantasyLiigan avulla voit hyödyntää omaa tietouttasi: Vaikka onnellakin on oma merkityksensä, niin tietoakin tarvitaan ja voit hyötyä siitä myös rahallisesti. Parasta on, ettet kisaile vedonvälittäjiä vastaan, vaan vastassa ovat juuri samanlaiset urheilufanit kuin sinäkin. Voit osoittaa olevasi muita faneja etevämpi valitsemalla heitä paremman miehistön.

Miten FanTeamin kautta pääsee uutena pelaajana mukaan?

Sivustomme kautta rekisteröitymällä. Tarjoamme uusille pelaajille myös ensitalletukselle bonuksen, jonka suuruus on 200% maksimissaan 250 euroon saakka. Ja tällä hetkellä tarjoamme lisäksi vielä muutaman päivän ajan ilmaislippuja turnauksiin. Ehdot ovat hyvin helpot: vähintään 25 euroa tallettaville tulee bonusten lisäksi 3 euron turnauslippu kaupan päälle, 50 euroa tallettavat saavat 5 euron turnauslipun ja vähintään 100 euroa tallettaville annamme 10 euron lisäedun normaalin bonuksen päälle. Tämä kampanja päättyy tosin 6. maaliskuuta.

Turnausten ohella meillä on jatkuva kampanja nimeltään ”Highscore”. Viime vuonna yksi pelaajistamme keräsi yhdeltä Valioliiga-kierrokselta huikeat 129 pistettä. Nyt tarjoamme pelaajalle, joka rikkoo ennätyksen, 1000 euron ylimääräisen palkinnon.

Entä jos joku on kiinnostanut FantasyLiigasta, mutta ei ole alkuun halukas tekemään talletusta? Voiko peliä kokeilla ilman rahallista panostusta?

Kyllä, totta kai. Meillä on Liigaan, Valioliigaan ja Mestarien liigaan jatkuvasti myös ns. ilmaisturnauksia. Näihin osallistuminen on ilmaista, mutta palkintoina on silti oikeaa rahaa. Tämä on siis erinomainen tapa tutustua FantasyLiigaan ja kehittää taitoja lajissa, ennen kuin alkaa tavoitella isoja rahapalkintoja.

Löytyykö FanTeamilta tukea aloitteleville pelaajille?

Asiakaspalvelu on meille yksi tärkeimmistä asioista. Tarjoamme tukea monilla eurooppalaisilla kielillä, myös suomeksi. Asiakaspalvelumme on saanut paljon kehuja tyytyväisyystutkimuksissa, joten mikäli sinulla on kysyttävää turnauksiin, bonuksiin tai mihin muuhun tahansa liittyen, älä epäröi ottaa asiakaspalvelijoihimme yhteyttä.