OULU. Lauantaina TPS:n ja Kärppien välillä nähtiin varsin tapahtumia täynnä ollut puolivälieräkoitos, mistä seurasi myös pelikieltoja.

Lauantain kohtaamisessa otettiin jäähyjä melkein 200 minuutin edestä. Toki mukana oli ulosajoja, mutta myös ylipäätänsä kakkosia molemmat joukkueet ottivat tiuhaan tahtiin.

Tästä tiistaille oppia oli ottanut Kärpät, joka pystyi tiputtamaan jäähymääränsä hyvin minimiin. Toki se oli jo lauantaina ottanut voiton, mutta juuri jäähyttömyyden saralla se haki selkeää petrausliikettä tiistaille.

– Otettiin Turussa kahdeksan kahden minuutin jäähyä ja kaikki ymmärtävät, että ei sillä pelejä voiteta. Tiputettiin jäähymäärät, mutta se kertoi myös siitä, että liikuttiin hyvin ja viisikko pysyi tiiviinä. Hyvä kiinnitys meille, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki mietti.

TPS pyrki samaan, mutta ei siinä onnistunut lainkaan yhtä hyvin. Tuloksena oli useampi typerä jäähy, mikä osaltaan oli vierittämässä peliä Kärpille, joka vei kamppailun nimiinsä lopulta 3-0.

– Saatiin ihan hyvä lähtö peliin ja varsinkin ensimmäinen erä oli mun mielestä ihan hyvää vieraskiekkoa, mitä sen pitääkin olla. Sitten kaveri teki 1-0 ja ehkä vähän ruvettiin juoksentelemaan. Siellä on kuitenkin taitavia äijiä, niin tuossa pitäisi olla hereillä, TPS:n hyökkääjä Jerry Ahtola pohdiskeli.

– Ja otettiinko ekaan erään kolme kakkosta. Ollaan käyty läpi sitä, että kova ja fyysinen pitää olla, mutta ei pidä antaa ylivoimaa kaverille. Ekassa erässä annettiin ja sitä kautta sitä ottelun otetta myös sinne, Ahtola jatkoi.

– Kaksi erää puolustettiin ihan miehekkäästi. Meillä ei hirveästi paikkoja ollut, mutta riittävästi kuitenkin. Täällä jos pääset 1-0-tilanteesta viimeiseen erään, niin se on ihan hyvä asetelma. Kolmannen erän alkuun tuli sitten kuitenkin kaksi aika nopeaa maalia. Sitten tulikin aika pitkä matka. Paljon parannettiin, mutta ei riittävästi. Matka jatkuu, TPS:n päävalmentajana Ari-Pekka Selinin toimitsijakiellon myötä toiminut Jarno Pikkarainen kävi läpi.

Lauantain pelin jälkeen juuri Pikkarainen ja Selin ehtivät antaa kovia kommentteja siitä, miten Kärppien päävalmentaja Marjamäki käy ”seurustelukerhoa tuomareiden kanssa”.

Kokouksia tiistaina tuomareiden kanssa Marjamäki ei käynyt käytännöss yhtään.

– Ei ollut mitään epäselvää. Tänään oli selkeä linja ja mun mielestä tuo oli todella vahva eistys (Teemu) Salmiselta ja (Aaro) Brännarelta. Mutta erityisesti olen tyytyväinen siihen, että otettiin vain yksi jäähy. Me pystytään kuitenkin siihen vaikuttamaan ja mihinkään muuhun me ei pystytä vaikuttamaan, Marjamäki muistutti.

Sarja jatkuu torstaina Turussa, missä TPS:n penkin taakse palaa toimitsijakieltonsa tiistaina kärsinyt Selin.

– Puolustaminen on se juttu, mutta kyllä meidän pitää kiekon kanssa myös pystyä pelaamaan. Lavasta lapaan syötöt ja pidempien hyökkäysten saaminen. Niihin meidän on päästävä kiinni, koska Kärppien heikkoudet löytyvät sieltä selustasta. Peräpää heillä on kohtuullisen kapea, niin sinne kun päästään pyörimään, niin sieltä tulevat ne maalipaikat, Pikkarainen puhui torstain reseptistä.

– Vähän saatiin parannettua, mutta paljon on vielä asioita, missä pitää parantaa. Torstaina sitä pitää tehdä tietyissä asioissa, mutta samalla pitää pystyä pitämään hyvät asiat sillä tasolla, missä ne nyt olivat, Marjamäki puolestaan sanoi Kärppien leiristä.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen