Lauantaina Oulussa Kärppien ja TPS:n välisessä puolivälieräottelussa tapahtui varsin ikävä tapaus.

TPS:n puolustaja Kalle Kaijomaa oli kokenut henkilökohtaisen surun aivan vasta, kun hänen äitinsä oli poistunut keskuudestamme. Surun keskellä Kaijomaa tuli Kärpät-sarjan alkuun mukaan ja iski heti avausottelun jatkoerässä ratkaisumaalin.

Osanotot sinne.

Se, mitä nyt lauantaina tapahtui, oli hyvin mautonta.

Raksilassa soitettu Tapani Kansan Äidin pikkupoika oli biisinä ratkaisu, minkä voi aivan ymmärrettävästi ottaa vittuiluna. Varmasti tarkoitusperänä on ollut kotiyleisöä haskuuttava ja aavistuksen verran vastustajaa piikittelevä, mutta nyt se ajatus ja lopputulema kaikki realiteetit huomioiden meni todella poskelleen.

Eikä siinä mitään, pitää varmasti paikkansa se, ettei hallissa ollut DJ tietänyt tapahtuneesta tai taustoista. Mutta se, ettei Kärpät tiennyt, on kyseenalaisempaa.

Tapaus oli varsin hyvin esillä varsinkin sarjan ensimmäisen pelin jälkeen ja yksinkertaisesti seuran vastuutahona pitää olla hereillä tuollaisten tapausten kanssa.

Kärpät on ottelujärjestäjänä vastuussa siitä, mitä hallissa soitetaan. Sen pitää tietää asioista, mitä on puitu myös julkistesti ja mitkä ovat arkaluonteisia ja mitkä taas eivät ole missään nimessä vitsin arvoisia.

Kärpät myös kantoi vastuutaan heikosti tapahtuneessa. Selittely ”emme tienneet” oli väärä linja. Hyvin suora anteeksipyytäminen, ilman selittelyjä puuttui, ja se oli osaltaan suututtamassa TPS:n leiriä.

Mikä on ihan ymmärrettävää.

Todella harmittavalla ja ikävällä tapauksella ei leikitä.

DJ-kohutapauksia on tämän kauden aikana tullut vastaan myös esimerkiksi Helsingissä Hartwall Arenalla. On aivan päivän selvää, että nykypäivänä sosiaalisen median aikakaudella pienetkin kömmähdykset nousevat nopeasti myrskyn keskelle.

Silloin pitää olla suoraselkäinen ja pahoitella tapahtunutta. Ilman turhia selittelyjä.

Ja oppia siitä.

Nyt käyttäytyminen oli laimean pahoittelevaa ja vastuuta pakoilevaa.

Ei mennyt putkeen, Kärpät.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen