Kiinalainen HC Red Star Kunlun solmi äskettäin esisopimuksen KHL:n kanssa.

Tähän samaan Red Stariin on nyt yhdistetty myös KHL:n kovapalkkaisin pelaaja Ilja Kovaltshuk (uutinen). Kovan Kovaltshuk-huhun laittoi alulle perinteinen venäläislehti Gazeta, joka harvemmin osallistuu moiseen uutisointiin ilman mitään perää. Ei siis savua ilman tulta.

Samaiseen kiinalaiseen seuraan on yhdistetty myös muita venäläisiä KHL-tähtiä, mutta koska lähteenä on varsin epäluotettava Hockey Pravda, ei esimerkiksi Aleksander Frolovin tai Mihail Anisinin siirroille löydy perustetta uutisriman ylittämiseen.

Kun Frolovin huhu laitettiin liikkeelle, miehen agentti Sergei Isakov tyytyi kommentoimaan suojattinsa Kiinaan siirtymistä seuraavasti:

– Emme ole saaneet tarjousta kiinalaisesta seurasta. Jotkut mediat ovat laittaneet sellaista tietoa liikkeelle, että kiinalaiset houkuttelisivat nimimiehiä ja hukuttaisivat heidät rahalla. Toistaiseksi kukaan ei ole ottanut meihin yhteyttä, Isakov sanoo TASSille.

Frolovin prioriteettina on jatkaa Torpedossa. Mutta jos Kiinasta tulisi tarjous, sitä voisi miettiä, tuumaa Isakov.

Isakovin kommenteissa on kuitenkin vinhaa perää, sillä kiinalaiset tuskin lähtevät leikkimään ruplaliigaan. KHL:n johdosta on kerrottu, että Red Stariin olisi menossa useita venäläispelaajia. Kovaltshukin ja Pietarin SKA:n tiet ovat todennäköisesti eroamassa tämän kauden jälkeen. Kovaltshukin kaappaaminen olisi todellinen lottovoitto heille.