Montreal Canadiensin 26-vuotias huippupuolustaja P.K. Subban loukkasi niskansa rajusti Buffaloa vastaan kaksi viikkoa sitten. Nyt hän on kuitenkin palannut jo luisteluharjoituksiin, muttei aio riskeerata yhtään mitään.

Loukkaantuminen tapahtui aivan ottelun alussa, kun Subban luisteli yhdessä kiekon perässä vastustajan Alexei Emelinin kanssa ja yhtäkkiä tapahtui jotain omituista. Vaikka ainakaan isoa kontaktia ei tapahtunut, Subban ilmeisesti retkautti niskansa. Bell Center hiljeni täydellisesti, kun Subban vietiin paareilla ambulanssiin.

Tutkimukset onneksi osoittivat, että mitään pahempaa vammaa ei sattunut – näistä tilanteista pelaajia on halvaantunutkin.

– Minua on aina opetettu nousemaan nopeasti ylös, jos jotakin tapahtuu, mutta nyt tilanne oli erityisen pelottava, koska tunsin omituisia tuntemuksia käsissäni, Subban kertoo tapahtumista CBC:lle.

– Koska niskani loukkaantui, ihan ensiksi tuli mieleen, että minun on pakko liikuttaa käsiäni ja jalkojani. Onneksi sain käteni liikkumaan edes vähän, mutta päätin silti, että nyt on parempi jäädä aloilleen, eikä yrittää ylös.

Vaikka hän on palannut jäälle, peleihin ei ole kiire. Varsinkin, kun Canadiensin kausi päättynee runkosarjaan.

– Minä noudatan kaikkia lääkärin ohjeita. Minulla on yhä tiettyjä oireita vammasta, eikä kukaan halua päästää minua kaukaloon ennen kuin olen täydellisen terve. Tämä on ensi kerta urallani, kun en pysty vamman vuoksi pelaamaan, joten aion olla kärsivällinen, Subban sanoo.

Vaikka vammat olisivat voineet olla paljon pahemmat, ei Subban syytä Emeliniä.

– Pelasin kuusi vuotta NHL:ssä ilman loukkaantumista, jonka vuoksi olisin joutunut sivuun. Nyt kun se sitten tapahtui, tämä oli ihan hyvä tapa. Se oli omituinen vahinko, eikä tilanne, missä joku olisi tahallaan jyrännyt minut lyttyyn. Nyt kävi vain huono tuuri.