OULU. Espoo Blues ja sen taloussotkut ovat olleet tämän kauden yksi iso ja jatkuva puheenaihe Liigassa.

Taloussotkut ja enemmänkin talousvaikeudet ovat johtaneet siihen, että espoolaisseuran pajatso on käytännössä tyhjentynyt täysin kauden mittaan.

Yksi tuoreimmista muualle siirtyneistä oli Jari Sailio, jolle muutos oli kaikissa yksinkertaisuudessaan melkoinen.

Liigan tyvipäästä ja haasteiden keskeltä yhden ison mestarisuosikin riveihin, eli Ouluun ja Kärppiin.

– Olen ihan fiiliksissä, kun saatiin tämä päätökseen. Intoa täynnä. Ihan uusi paikka, hieno seura ja pääsee taistelemaan mestaruudesta. Diggaan kyllä. Tämänhän takia tätä hommaa tehdään, Sailio tuumaa SuomiKiekko-sivustolle hehkuttaen vielä perään.

– Olen erittäin iloinen.

Iloisuuden voi aidosti aistia ja miksipä ei aistisi. Loppukauden aikana Sailion ei tarvitse keskittyä mihinkään muuhun kuin kaukalon sisällä tapahtuviin asioihin.

Espoossa näin ei ihan ollut.

– Ei tuollaista aikaa ja touhua tule yleensä vastaan. Todella harvoin. Mutta kyllä tuo matka on opettanut paljon ja on tuo ollut henkisesti todella raskasta. Lähti niin paljon äijiä ja ylipäätänsä kun tuli hallille, niin ei tiennyt, että mitä on tapahtunut. Eli semmoisessa epätietoisuudessa.

– Siinä kuitenkin piti keskittyä peleihin, mutta välillä meinasi karata ajatukset. Mutta lopulta yllättävän hyvin ne pysyivät.. toki vähän sellaista heittelehtivää oli se pelaaminen joukkueena, Sailio käy läpi.

Niin. Miten sitä henkilökohtaisesti suhtautui, kun hyviä ystäviä ja joukkuetovereita lähti päivästä toiseen muualle siitä viereltä? Menikö se jopa naureskelun puolelle?

– Meni, todellakin. Huumoriksi ja nauruksi, mutta se kyllä muuttui ahdistukseksi ja melkein itkuksi jossain vaiheessa. Ei se sitten enää hirveästi naurattanut. Mutta kyllä sitä oli ylpeä ja iloinen äijien puolesta, että saivat mahdollisuudet muualla.

– Mutta ei tuo hyvältä tuntunut, Sailio pohti suorastaan absurdiin menoon liittyen.

”Ärsyttävä jätkä niille”

Lauantaina Sailion siirto Kärppiin varmistui lopullisesti. Jo sitä ennen Sailio oli käynyt keskustelua ja pitänyt yhteyttä Kim Hirschovitsiin, joka siirtyi jo syksyllä Bluesista Kärppiin.

– Puhuin hänen kanssaan, että mikä homma. ”Hirsokin” on tykännyt olla täällä ja onhan tuossa toki tuttuja äijiä muutenkin. Ja hyviä äijiä, minkä suhteen ajattelin, että täällä pystytään ottamaan varmasti hyvin vastaan joukkueessa. Että ei mene kauaa, kun on jo perhettä. Ja varmaan olenkin jo.

– Ollaan yhdessä kuljettu pitkä matka. Espoossa mentiin kimppakyydeillä joka päivä, niin jo siitä tunnetaan hyvin ja ollaan hyviä ystäviä. Ollaan oltu paljon yhteydessä muutenkin, jo ennen kuin asiat alkoivat selkiintyä. Hienoa, että ”Silli” on täällä. Tuo paljon särmää tähän joukkueeseen, Hirschovits uskoo jatkaen:

– Totta kai ja ilman muuta pitää olla ylpeä siitä, että hän sai mahdollisuuden, Hirschovits sanoi Sailioon liittyen.

Maanantaina Sailio oli mukana ensimmäistä kertaa Kärppien kanssa jäällä. Ja hymyä riitti.

– Odotin kovasti, että pääsee jäälle äijien kanssa. Oli hyvä meno ja meininki. Hyvä seura tämä on, hyvä valmennus. Ihan ilomielin olin tuota siirtoa tekemässä ja sopimusta.

Keskustelua heräsi eri paikoissa siitä, että mitä Kärpät tekee Sailiolla? Oululaisseuran päävalmentaja Lauri Marjamäki (lue haastattelu) sanoi Sailiosta olevan paljonkin apua vielä kevään aikana.

Mutta millainen Jari Sailio Kärppien paidassa nähdään?

– Energinen, fyysinen, työteliäs ja iloinen veijari, Sailio itse sanoo ja jatkaa.

– Omaa peliä yritän pelata ja tuoda paljon fyysiyyttä ja yrittää sillä omalla työmäärällä auttaa jengiä. Ja yritän olla mahdollisimman paha vastustajille. Ärsyttävä jätkä niille.

Katseet menevätkin kovasti kohti kevättä.

– Pleijareita olen pitänyt ”mun peleinä”. Kun alkaa kovat pelit, niin tykkään laittaa itseäni likoon. Ja jatkan sillä linjalla, mitä olen yleensä vetänyt, Sailio lupaa.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen