OULU. Nuorten MM-kisoissa erittäin vahvasti pelannut Sebastian Aho on kerännyt paljon ylistyspuheita jo pidemmän ajan ja häntä ollaan oltu viemässä kovaa vauhtia kohti kevään miesten MM-kisoja.

Aho, joka ratkaisi viime keväänä liigamestaruuden Kärpille, on kantanut läpi kauden isoa vastuuta Kärpissä. Nuorten MM-kisoissa hän pelasi hieman poikkeuksellisesti sentterinä, mutta suoriutui siitä tehtävästä enemmän kuin hyvin.

Monipuolisuus, vahva pelikäsitys ja suoritusten kypsyys ovat olleet isoja tekijöitä siinä, miksi Ahoa on pidetty monissa papereissa jo käytännössä melkeinpä varmana MM-kisapelaajana.

Mitä sitten itse ajattelet kevään MM-kisoista, Sebastian Aho?

– En ole kyllä uhrannut ajatuksia sinne. Yritän vain panostaa tähän nykyhetkeen, pelata ja reenata niin hyvin kuin mahdollista, Aho sanoo SuomiKiekko-sivustolle.

– Toki en tietenkään pistäisi pahitteeksi (jos kausi jatkuisi siellä), mutta turha sitä on nyt murehtia.

Nuorten MM-kisoissa varsinkin turnauksen viimeiset pelit olivat erittäin korkeatasoisia ja haastavia. Näistä Aho suoriutui varsin mainiosti.

Nyt eteen tulee hieman erilainen, mutta omalla tavallaan vielä kovempi mittari, kun 18-vuotias hyökkääjä on Leijonien mukana kahdessa EHT-ottelussa Ruotsia vastaan.

– Nuorten peleihin eroavaisuutta on varmasti kamppailuvoima, mikä on vielä napsun kovempi. Varmaan taitotaso ja luistelutempo ovat aika samanlaisia tai uskoisin näin. Kamppailut ja ehkä sellainen viisaus pelissä, niitä on enemmän nuorten peleihin verrattuna, Aho puhuu tulevasta.

Kutsu joka tapauksessa aiheutti hymyä.

– Pelkkiä hyviä fiiliksiä siitä sai, kun kuuli tuosta kutsusta. Hieno homma, että pääsee sinne.

Hieman poikkeuksellisesti Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen paljasti jo etukäteen, että Aho tulee pelaamaan samassa ketjussa yhdessä Kärppien seurajoukkuetoverinsa Mika Niemen ja Tapparan superlupauksen Patrik Laineen kanssa.

– Tykkään pelata molempien kanssa. Aika paljon on tullut pelattua täällä Kärpissä Niemen kanssa nyt syksyn ja talven aikana ja sitten Laineen kanssa nuo kisat. Kyllä ovat molemmat huippupelaajia.

– Mutta toisaalta se on ihan sama kenen kanssa tuolla pelaa, niin varmasti on hyviä äijiä. Ei sinne huonoja valittu, Aho muistuttaa.

Liigapelien puolella Kärpät palasi kehiin pienehkön tauon jälkeen, kun se kohtasi HPK:n kotonaan. Aho itse oli esillä tehoilla 1+1.

Kokonaisuudessaan tiistain peli meni kuin käsikirjoituksen mukaan.

– Aika pitkälti se meni juuri niin kuin odotettiin. Tiukka alku ja luotettiin siihen, että kyllä peli kääntyy meille, kun ollaan kärsivällisiä. Ja niinhän se kääntyi. En tiedä oliko helppoa päästä taas peliin kiinni, mutta ihan hyvin sitten kuitenkin lopulta päästiin, Aho kertasi illan antia.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen