OULU. KooKoon riveissä puolustaja Ari Vallin palasi tiistaina ensimmäistä kertaa takaisin vanhalle kotiareenalleen Raksilaan, kun KooKoo kohtasi vierasottelussa Vallinin viime kauden seuran Kärpät.

Syksyllä Vallin oli loukkaantumisen takia sivussa, kun joukkueet kohtasivat Oulussa, joten tämän illan ottelu oli ensimmäinen vanhaa seuraa vastaan nimenomaan pohjoisessa.

– Vähän itseäni jännitin pihalle ensimmäisessä erässä. Yritin pitää mieleni rauhallisena, mutta on se paluu tänne vähän kuitenkin erityislaatuinen, kun on pari hienoa vuotta tässä takana. Mieli ei ollut ihan kirkkaana, vaan vähän oli sellaista jännäririkakkaa vanhalla miehellä. Mutta hyvä, että kiekko aiheuttaa tunteita. Se on makeaa, Vallin mietti pelin jälkeen.

Pelistä KooKoolle ei jäänyt oikein mitään käteen, sillä kotijoukkue Kärpät oli sitä askeleen edellä läpi illan. Silti KooKoo pystyi kohtuullisesti roikkumaan mukana, eivätkä lukemat repeytyneet pahasti.

– Istuttiin liikaa boxissa ja ei ollut oikein sellaista nälkää maalinteon suhteen, mitä pitäisi olla. Maalille ajaminen ja kiekon toimittaminen sinne ei ollut ihan sellaista. Kärpät on kuitenkin vaan niin kliininen porukka. Muutamat paikat kun saavat, niin he myös tekevät. Ja puolustavat päälle vielä erittäin tiiviisti. Kaikemme yritimme, mutta ei riittänyt tänään, Vallin mietti.

– Aika paljon meille on tullut näitä maalin tappioita ja peleissä vähän tuollaisia mustia hetkiä. Niissä meidän omalla tekemisellä on vähän liian iso vaikutus siihen, että kiekko löytää maaliin. Kaikki kolme maalia olivat vähän sellaisia, että olisi pitänyt ottaa ne pois. Silleen vähän toistaa itseään, mutta oli siellä toki hyviäkin hetkiä, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila lisäsi.

Hauskemmasta puolesta vastasi Vallin itseasiassa erätauolla, kun Nelonen Prolla tuli ensiesitykseen Vallinin kikkavideo. Taustalla tässä oli Kärppien Jesse Puljujärven haasto hänen oman videonsa päätteeksi.

Vallinin videolla huumoria riitti yllin kyllin ja se nostatti muun muassa sosiaalisessa mediassa heti paljon naureskelua pintaan. Videon näet täältä.

– Ei kovin montaa pleksiä päässyt nyt heittämään, Vallin naureskeli itse videoon liittyen.

– Sanoinkin siinä, että sehän se mulle palkan tuo. Nyt yritin jopa vähän pelata kiekkoa omille äijille. Mutta hyvä, että ne ihastuttivat kansa. Oli mukava tehdä sitä videota. Pitääkin mennä vähän katsomaan Twitteriä, että mitä siellä on sanottu siitä, Vallin hymyili.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen