Huima harppaus vuodessa – Teuvo Teräväisestä kasvanut elintärkeä pelaaja Chicagolle

© Kuva: Getty Images

Chicago Blackhawksin Teuvo Teräväisen rooli on muuttunut vuodessa merkittävästi.

Viime kaudella Teräväinen pelasi koko syyskauden AHL:ssä. Hyökkääjä nousi vasta kevätkaudella Blackhawksin vahvuuteen pelaten 33 runkosarjaottelua. Pudotuspeleissä suomalaisen panos olikin jo merkittävä Teräväisen iskiessä tehot 4+6 Blackhawksin jyrätessä mestaruuteen.

Vuosi sitten Teräväinen vain yritti saada peliaikaa ja murtautua mihin rooliin tahansa päästäkseen pelaamaan NHL:ssä. Tällä kaudella Teräväisellä ei ole vain yhtä tiettyä roolia, vaan hänestä on tullut pelaaja, jota voi kierrättää useammassa paikassa.

– Voin pelata eri paikoilla ja olen pelannut melkein jokaisen kanssa. Keskellä, vasemmassa laidassa, oikeassa laidassa joka ketjussa. Se on hauskaa. On oltava valmis pelaamaan, Teräväinen sanoi Chicago Sun-Timesille.

Kolmisen viikkoa sitten Teräväinen pelasi kakkosketjun keskellä Artemi Panarinin sairastuttua. Tiistaina Colorado Avalanchea vastaan Teräväinen tuurasi poissaolevaa sentteriä Jonathan Toewsia. Suomalainen pelaa normaalisti kolmosketjun oikeassa laidassa. Vastuuta tulee alivoimalla ja myös ylivoimalla.

21-vuotiaasta suomalaisesta on tullut päävalmentaja Joel Quennevillen luottomies.

– Pidämme monipuolisuudesta. Useiden roolien myötä jääaika kasvaa. On hienoa, että hän on joustava. Hän antaa meille paljon vaihtoehtoja, Quenneville kehaisi.