Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko jääkiekosta ajankohtaisia lyhyitä puheenaiheita; joskus hyvää, joskus huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu.

Outo juttu:

– Äkkiseltään voisi kuvitella, että Suomen jääkiekkoliitolla ja valtavilla sähkön siirtohinnan korotuksilla – jotka ovat nyt vahvasti tapetilla – ei ole keskenään mitään tekemistä. Mutta kyllä on. Jääkiekkoliitto ja Caruna OY nimittäin solmivat loppuvuodesta oletettavasti rotevan yhteistyösopimuksen. Juuri Caruna on se yhtiö, jolle valtio myi sähköverkkonsa, ja joka nyt nostaa sähkönsiirtohintoja monopoliasemassa 27 prosentilla. Korotus tulee kaikille, koska sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa.

– Kun jossakin urheilulajissa tapahtuu joitakin ikävää, vaikkapa dopingpaljastuksia tai väkivaltaisia ylilyöntejä, on media heti kyselemässä lajin sponsoreilta, onko tämä heidän imagolleen hyväksi ja heidän arvojensa mukaista, aikovatko he lopettaa yhteistyön?

– Käännetään asia toisin päin. Eikö nyt pitäisi soittaa jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurmiselle ja kysyä, onko tämä heidän arvojensa mukaista toimintaa ja aikovatko he sanoa irti yhteistyösopimuksen?

– Kun Carunasta tuli marraskuun lopussa jääkiekkoliiton pääyhteistyökumppani, lausui Nurminen tiedotteessa näin: ”Caruna on meille erinomainen yhteistyökumppani – toiminnan arvot ovat yhtenevät ja molemmilla on vahva tahtotila tuoda nämä arvot myös arjen tekoihin. Kunnioitus, yhteisöllisyys, hauskuus ja erinomaisuuden tavoittelu hyvän energian siivittämänä tulevat näkymään juniorityössä vahvasti seuraavan kolmen vuoden aikana”.

– Juniorien vanhempien sähkölaskuissahan nuo arvot nyt sitten ainakin näkyvät, joten totisesti ne nyt heijastuvat Nurmisen mainitsemiin ”arjen tekoihin”. Hinnankorotus saattaa tuntua kukkarossa parikin tonnia vuodessa. Vai tehtiinkö koko korotus sittenkin siksi, että yhteistyösopimus jääkiekkoliiton kanssa oli Carunalle liian kallis? Silloinhan jääkiekkoliitto on syyllinen sähkönsiirron hinnankorotuksiin? No, tämä oli jo huumoria.

Vastaväite: Eihän tässä ole yhtään mitään ristiriitaa. Kaivahan esille edellisten Suomessa pidettyjen jääkiekon MM-kisojen lippujen hinnat, niin huomaat, että kyllä ne arvot taitavat sittenkin olla enemmän kuin yhtenevät…

Mitä mieltä sinä olet?