Winnipeg Jetsin puolustaja Dustin Byfuglien on tullut tutuksi hyvin värikkäästä pelityylistä, missä laidat rymisevät ja kiekot heilahtelevat vastustajan häkkiin.

Urallaan enemmän puolustajana, mutta myös hyökkääjänä viilettänyt ja viilettävä Byfuglien on tällä hetkellä kuitenkin siirtohuhujen keskellä.

30-vuotiaan Byfuglienin nykyinen sopimus loppuu tähän kauteen ja uutta jatkodiiliä hänen ja Jetsin välillä ei ole syntynyt, ainakaan vielä.

Byfuglien on herättänyt paljon kiinnostusta ympäri NHL:ää ja Sportsnetsin toimittajan Elliotte Friedmanin mukaan moni joukkue haluaisikin hänet vähintään loppukaudeksi pudotuspelitaistoihin avuksi.

– Siellä on lukuisia seuroja, jotka haluaisivat hänet ennen siirtorajaa itselleen. Mutta se viesti, mikä kantautuu, on se, että Jets aikoo kuitenkin tosissaan taistella sen suhteen, että se pystyisi tekemään jatkosopimuksen hänen kanssaan, Friedman sanoi.

Tällä hetkellä Byfuglienilla on vielä voimassa viisivuotinen ja 26 miljoonan dollarin arvoinen diili.

Jetsillä on kuitenkin ongelmia siinäkin suhteessa, että myös sen kapteenin Andrew Laddin sopimus on katkolla. Molempien pitäminen Winnipegissä saattaakin olla liian kova haaste.