Suomen joukkueen maalitykiksi noussut Patrik Laine on kiinni myös nuorten MM-turnauksen maalikuninkuudessa. USA:n Auston Matthews on upottanut seitsemän osumaa ja Laine kuusi.

Kanadan Suomi voitti maalintekokilpailulla, mutta Laine uskoo, että Ruotsia vastaan vähempikin riittäisi.

– Toivottavasti ihan niin montaa ei tarvitse tehdä. Sanoisin, että jos kolmekin tehdään, niin olemme vahvoilla. Toivotaan, että teen yhden vaikka on ihan sama, kuka ne maalit tekee, Laine sanoi.

Matthewsin saldosta hän ei ole huolissaan.

– Minulle on ihan sama. Hän voi mennä ohi. Koitamme pärjätä joukkueena. Tässä on vielä pari peliä aikaa kasvattaa maalisaraketta. En seuraa tuollaisia. Hän saa tehdä niin paljon maaleja kuin mitä hän tekee.

Suomi kohtaa Ruotsi-ottelussa turnauksen kovimmaksi sanotun alakerran.

– Menemme ihan samalla tavalla kuin joka peliin. Emme ala miettiä, että onko vastassa hyviä puolustajia. Pelaamme omaa peliä. Jos pelaamme samalla tavalla kuin eilen, niin paikat tulevat ja niistä laitetaan sitten kiekko pussiin. Odotan tiukkaa matsia. Ruotsi on erilainen joukkue kuin Kanada, hieman meidän tyylisempi. Toivottavasti pystymme paremmalla tasolla kuin Kanadaa vastaan.

Helpottaako pääkopassa, kun yksi huippumaa on jo kaadettu?

– Se oli henkisellä puolella todella iso voitto. Nyt tiedämme, että voimme voittaa hallitsevan mestarin. Uskon, että se oli iso juttu meille. Nyt uskomme, että voimme voittaa ihan kenet vaan tässä turnauksessa.

Laine ja Jesse Puljujärvi ovat tällä hetkellä Suomen tunnetuimpia urheilijoita. Ketjun hieno vire ja kotiyleisön suunnaton kiinnostus ovat tehneet 17-vuotiaista pojista jo urien näissä vaiheissa tähtiä.

Miltä tuntuu, kun alatte olla jo Teemu Selänteeseen ja Saku Koivuun verrattavia tunnettuudessa?

– No, emme ehkä ihan vielä… Olemme pelanneet hyvin ja tehneet hommia hyvin. Ehkä se on siitä tuloksena. Sillä ei kuitenkaan ole mitään väliä, vaan pitää pelata silti hyvin.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen