Ruotsin ykköspelaajaksi osattiin nuorten MM-turnauksessa odottaa pelaajaa nimeltä Nylander, mutta perheen poikueen isoveljen Williamin loukkaannuttua jo turnauksen avausottelussa, on pikkuveli Alexander noussut johtamaan sinikeltaisten hyökkäystä.

Ensi kesänä NHL:ään varattavissa oleva nuorempi Nylander on pyssyttänyt jo tehot 4+5. Toki hän jää ikätovereilleen Jesse Puljujärvelle ja Patrik Laineelle, mutta silti hän tulee olemaan Suomen epävarmasti ajoittain esiintyneelle puolustukselle paha pideltävä illan välierässä.

– Tulen aina turnauksiin pelaamaan parasta mahdollista peliäni ja tekemään paljon töitä. Pisteet tulevat sitä kautta, ja tähän mennessä on mennyt hyvin. Lisää on vielä tulossa, hän sanoi eilisten harjoitusten jälkeen.

OHL:n Mississauga Steelheadsissa tällä kaudella huimia pistemääriä (21+28 33 ottelussa) riehunut Nylander on nauttinut eurooppalaisen mallin kaukalon tuomasta lisäajasta ja –tilasta.

– Tilaa on enemmän varsinkin ylivoimalla. Se on hyvä asia. On helpompaa, kun aikaa on enemmän, hän sanoi.

Veljensä puolesta hän oli pahoillaan.

– Hän on ollut hotellilla. Hän on voinut hyvin, mutta ei pysty pelaamaan. Harmi, mutta parempi ottaa varman päälle. Luulin, että hänellä olisi ollut mahdollisuus pelata. Hän jää tänne seuraamaan turnauksen loppuun asti. Se on hyvä asia, koska hän on yksi joukkueestamme, Nylander sanoi.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen