Boston Bruinsin riveissä ruotsalaistähtihyökkääjä Loui Eriksson on pelaamassa viimeistä kautta nykyisestä sopimuksestaan ja hän on kesällä rajoittamaton vapaa agentti.

Eriksson, 30, on kuitenkin nyt aloittanut jatkosopimusneuvottelut Bruinsin kanssa.

– Esivaiheelliset neuvottelut ovat käynnistyneet Bruinsin ja Erikssonin kanssa. Eriksson pelaa viimeistä kautta sopimuksestaan ja on tällä hetkellä Bruinsin toiseksi paras pistemies. Mutta se, että löytävätkö Bruinsin ja Erikssonin agentti J.P. Barry sopivan alueen ja väylän jatkosopimusta varten ennen helmikuussa 29. päivä eteen tulevaa siirtorajaa, se jää nähtäväksi, ESPN:n toimittaja Pierre LeBrun kirjoitti.

Ruotsalaislaituri on kuitenkin tulossa varsin kalliiksi Bruinsille, sillä TSN:n toimittajan Darren Dregerin tietojen mukaan Erikssonin palkkapyyntö tulisi olemaan noin kuutta miljoonaa dollaria kaudesta. Haussa hänen taholtaan on viiden tai kuuden vuoden mittainen sopimus.

Tämä tuottaa Bruinsille varmasti kovia haasteita, sillä kesällä sillä on myös muun muassa puolustajan Torey Krugin jatkosopimuksen rakentelu pöydällä. Tämän lisäksi Bruinsilla ei ole aivan hirveästi tilaa palkkakaton alla.

Erikssonin jatkosopimusneuvotteluissa voidaan kuitenkin odottaa nopeitakin liikkeitä, sillä mikäli ne eivät meinaa lähteä oikeaan suuntaan, voi hän päätyä hyvinkin kaupattavaksi siirtorajan yhteydessä, millä Bruins varmistaisi sen, ettei Eriksson ainakaan karkaa ilmaiseksi heidän käsistä.

Tällä kaudella 44 ottelussa Eriksson on iskenyt tehot 15+22=37.