HELSINKI. Nuorten Leijonien osalta MM-kotikisat päättyivät parhaalla mahdollisella tavalla.

Kultamitalit kaulassa.

Sille varmistus tuli, kun Kasperi Kapanen upotti voittomaalin jatkoajalla Venäjän verkkoon. Osumassa mukana ollut Aleksi Saarela olikin yhtä hymyä kamppailun jälkeen.

– En tiedä mitään parempaa. Vielä jatkoajalla ratkaisu, Saarela tunnelmoi.

Tilannetta oli edeltänyt varsin hauska ajatusten vaihto.

– ”Kassu” (Kapanen) sanoi siinä kun lähdettiin vaihtoon, että tässä ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin maailmanmestaruuden voittaminen. Itse sanoin, että kunhan nyt oma maali pidetään puhtaana, Saarela naureskeli.

Nuorten Leijonien joukkueesta paistoi läpi hyvin positiivisia asioita. Jopa sellaisia, jotka olivat isossa asemassa siinä, miten turnaus lopulta päättyi.

– Tämä oli epätyypillinen joukkue. Meillä oli hyvää itseluottamusta tässä ja välillä saatiinkin vähän kommentteja valmennukselta siitä mitä oltiin puhuttu mediassa. Mutta toisaalta taas uskon, että kun tässä joukkueessa oli oikeanlaista itsevarmuutta, niin se oli yksi iso asia siinä, miksi voitettiin.

Ja toinen ylyinen kulkue oli se, miten Suomen joukkue onnistui nousemaan useita kertoja tappioasemista voittoihin.

– Ehkä meille sitten sopi jotenkin tuo tappioasemassa oleminen. Pystyttiin sieltä hyvin monta kertaa nousemaan, mikä oli mun mielestä sellainen voittavan joukkueen merkki, Saarela mietti.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen