HELSINKI. Nuorten Leijonien puolustus oli alkulohkon viimeisessä ottelussa Tshekkiä vastaan koetuksella, kun niin Miro Keskitalo ja Vili Saarijärvi tippuivat pois vahvuudesta.

Se oli lähtöpiste, mutta nyt mieli on täynnä iloa.

Nuoret Leijonat kun onnistuivat kaatamaan lauantaina Kanadan puolivälieräottelussa lukemin 6-5.

– Loistavat fiiliksethän tässä ovat. Järkyttävän kova kotiyleisö oli, mikä loi aivan loistavan tunnelman. Oli upeaa pelata tuolla ja mainiot fiilikset jäivät päälle tästä, Saarijärvi hehkutti SuomiKiekko-sivustolle.

Alla ovat olleet vaikeat viime päivät.

– Kyllä. Energiat ovat olleet kadoksissa, mutta onneksi ne vaikeudet ovat nyt takana ja ohitse, Saarijärvi huokaisi.

Kanada-pelissä käänteitä riitti vaikka kuinka, mutta Suomen joukkue osoitti sitkeyttä ja lujuutta voittamalla vaikeudet.

– Onnistuttiin nousemaan niistä tappioasemista rinnalle ja ohitse. Oli vahva usko omaan tekemiseen ja pystyttiin tekemään sovittuja asioita siellä koko ajan.

Kaapo (Kähkönen) oli erittäin vahva maalissa ja en kuitenkaan sanoisi Veinin (Vehviläinen) peliäkään mitenkään huonoksi, Saarijärvi kertaili.

Kanada on ollut sellainen todellinen ykkösjoukkue näissä karkeloissa. Toiko sen kaataminen nyt todellisen itseluottamusbuustin jatkoa ajatellen?

– Näytettiin se, että voidaan voittaa ihan mikä tahansa joukkue täällä. Ei liikaa lähdetty miettimään mitään, vaan hoidettiin jokainen oma ruutumme tuolla.

– Ja kyllä se toi, Saarijärvi myönsi.

Onko tämä tällä hetkellä jopa kiekkouran parasta aikaasi?

– On. Suomessa vielä kisat ja Kanada lauluun. Mikäs sen parempaa, Saarijärvi hehkutti.

Vielä Suomen puolustuksen luottopakilla Ruotsi-välieräottelu ei ollut liikaa mielessä.

– Mutta uskoisin, että samantyylinen peli on tiedossa.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen