HELSINKI. Nuorten Leijonien riveissä erityisesti kapteenilta Mikko Rantaselta on odotettu selkeästi enemmän MM-kotikisojen aikana.

Nyt hän vastasi huutoon.

Rantanen pelasi ylivoimaisesti turnauksen parhaan pelinsä. Ei vain tuloksellisesti (0+2), vaan otteet tukivat sitä.

– Jäi hyvä tuntuma. Viime peleissä kroppa on tuntunut jo ihan hyvältä ja on saanut jalkaa liikkumaan. Löydettiin ketjun kanssa hyvin syöttölinjoja ja saatiin kiekkoa häkkiin. Se oli hyvä peli meiltä ja huomenna pitää jatkaa samalla tavalla. Pakko löytyä vielä yksi pykälä, Rantanen sanoi kääntäen vahvasti ketjun pelin kehumiseen.

– Mutta tämä oli myös joukkueelta paras peli. Pelattiin ehjä 60-minuuttinen ja yksi maali omiin vain. Paljon maaleja mennyt tätä ennen omiin, melkein neljä per peli. Nyt yksi ja Kaapo (Kähkönen) pelasi aivan loistavan pelin. Puolustettiin tiiviisti ja loistava peli meiltä, Rantanen hehkutti.

Monta positiivista asiaa nousikin esille.

– Alivoima toimi ja pienet asiat olivat sen takana. Tämä oli turnauksen paras peli ehdottomasti siltäkin kannalta. Puolustuksessa oli asennetta, oltiin kovia ja tehtiin järkeviä ratkaisuja. Zipattiin ulos kun ei ollut paikkaa pelata muuten ja niin edelleen. Loistavaa, kapteeni sanoi ylpeänä.

Tärkeässä asemassa voitossa oli se, että kun Sebastian Ahon johtama ketju, joka on kantanut tulosvastuuta hyvin väkevästi aiemmin, pimennettiin, nousivat muut ketjut esille.

– He ovat olleet ehdottomasti paras ketju koko turnauksessa ollut ja varmaan oli sitten Ruotsi katsonut tarkkaan ja pelasi tarkasti. Vaikka Ahon ketju ei tänään maaleja tehnyt, niin silti puolustivat hyvin. Siinä taas nähdään se, että joukkue on yhtenäinen. Vaikka ei ykkösmiehet tänään tehneet maaleja, niin puolustivat hyvin ja todella järkevästi, Rantanen näki.

Matkan varrelta tärkeänä kohtana esille nousi erityisesti yksi peli.

– Se Venäjä-peli siellä alkusarjassa oli sellainen, mikä on auttanut eniten tätä joukkuetta. Siinä johdettiin peliä ja mentiin melkein 4-1-johtoon ja sitten hävittiin. Se on kääntänyt joukkuetta positiiviseen suuntaan. Nyt kaikki pelaavat joukkueelle, blokkaavat kuteja ja tekevät kaikkensa sen eteen, että joukkue voittaa. Niinhän sen pitää olla, jos halutaan voittaa.

Rantanen ei lähtenyt nimeämään suosikkivastustajaansa. Mutta tervettä itseluottamusta löytyi.

– Ei oo mittään väliä. Molemmat ovat kovia mutta niin ollaan mekin kovia. Se on ihan sama kumpi tulee.

Rantanen itse oli varsin vapautunut voiton ja vahvan pelinsä jälkeen. Kello ehti olla jo yli seitsemän, kun Rantanen jakoi vieläkin haastatteluja ilomielin lehdistölle. Aikaa pelin loppumisesta alkoi olla jo melkein tunti.

– Vähän piti luistimia avata, kun ne alkoivat painaa. Ei tässä muuten mitään, Rantanen heitti hyväntuulisena pukukoppia päin kävellessä vielä SuomiKiekko-sivustolle.

Toki sitten annettiin vielä yksi haastattelu. Hymyissä suin.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen