Ensi kesän NHL-draftin ykkössuosikki Auston Matthews on noussut suosituksi pelaajaksi Sveitsissä.

18-vuotias jenkkisentteri päätti taustavoimiensa kanssa pelata kuluvan kauden Sveitsin NLA-liigan Zürich Lionsissa. Tehojen valossa Matthews on ollut vakuuttava, sillä kasassa on 28 peliin saldo 21+15=36. Hän jakaa maalipörssin kärkisijan ja on pistepörssissä yhdeksäntenä.

Matthews on ollut Sveitsissä todella seurattu pelaaja syyskuusta asti. Näin kertoo Tages-Anzeigerin toimittaja Silvan Schweizer.

– Jokainen merkittävä sanomalehti ja TV-kanava ovat haastatelleet häntä vähintään kerran. Suurimman vaikutuksen ovat tehneet hänen kypsyytensä ja ymmärryksensä pelistä, Schweizer kertoo NHL.comille.

Schweizerin mukaan Matthews ei ole ikätoveriensa tapainen medialle antamissaan lausunnoissa. Superlupaus on saanut Yhdysvalloissa mediavalmennusta ja kommentit ovat sen mukaisia. Joskus Matthewsin lausunnot ovat jopa tylsiä, Schweizer arvioi.

– Hän ei ole polemiikkia herättävä ja hänellä on vakiovastaukset kysymyksiin. Olen tavannut muita 18-vuotiaita, jotka ovat paljon puheliaampia. Matthews puhuu kuin hän olisi ollut jo viisi vuotta NHL:ssä, Schweizer heittää.