Yksi sana kuvastaa Kärppiin siirtynyttä tähteä – ”Sitä on varmasti todella paljon”

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

OULU. Tiistaina Liigassa tärähti ilmoille iso uutinen, kun Kim Hirschovits päätti jättää Bluesin.

Keskiviikkona taas julki tuli Hirschovitsin sopimus Kärppiin, joka kattaa loppukauden.

Hirschovitsillä ja Bluesin pelaajilla on ollut alla hyvin raskas syksy Espoossa, kun ajatukset ovat menneet muualle. On ollut huolta niin seuran tulevaisuudesta kuin myös muun muassa siitä, että tulevatko palkat milloin ja tuleeko ylipäätänsä tietoa siitä, missä tällä hetkellä mennään.

Hirschovits onkin toistanut useammassa haastattelussa sitä, että miten paljon kysymysmerkkejä seuran ympärillä olikaan.

Syksy onkin ollut 33-vuotiaan sentterin mielestä uran vaikein.

– On ehdottomasti ollut. Paljon oli sellaisia asioita joukkueen ympärillä mitkä häiritsivät ihan sitä pelkkää jääkiekkoa ja sen pelaamista. Tietenkin olen ylpeä siitä, että olin kapteenina tuolla ja sain auttaa monia pelaajia ja seuraa siellä, mutta erittäin paljon meni energiaa kaikkeen ylimääräiseen ja kaikkeen muuhun kuin pelkästään pelaamiseen. Olin pettynyt omiin suorituksiini jäällä ja nyt oli aika tehdä muutos.

– Haluan keskittyä jääkiekkoon, pelata ja nauttia tästä. Uskon, että tämä mahdollisuus, minkä sain, antaa mulle siihen parhaat edellytykset. Uskon, että saan täällä keskittyä pelkästään jääkiekkoon ja nauttia sen pelaamisesta. Tässä menee varmasti hetki sulatellessa ja ne kaikki viestit ja soitot, mitkä jätkiltä tuli sieltä, ne vetävät aika hiljaiseksi. Menee hetki prosessoida sitä, mutta nyt pääsee tänne ja pikku hiljaa rupeaa menemään eteenpäin täällä. Saa nyt huilata hetken ja huomenna torstaina rupeaa sitten keskittymään ensimmäiseen peliin.

Tiistaina hän jätti tunteikkaat jäähyväiset entiselle joukkueelleen, minkä tuntemuksia hän kävi myös läpi (lue lisää).

Lopullinen päätös Ouluun siirtymisestä olikin tapahtunut juuri eilen tiistaina.

– Kun purin sopimuksen Bluesin kanssa, niin ajatukset kääntyivät oikeasti siihen päättämisen puolelle, että mikä se osoite on. Aika myöhään illalla tuli päätös, että tänään koneeseen ja tänne Ouluun. Mutta erittäin tyytyväinen ja ylpeä olen siitä, että mut haluttiin tänne ja halusin myös itse tulla tänne. Olen ylpeä siitä, että saan edustaa tätä hienoa seuraa, joka on tehnyt pitkäjänteistä työtä vuodesta toiseen. On ollut huipulla ja on erittäin perinteikäs ja hieno seura, Hirschovits miettii ja painottaa sitä, ettei sopimuksen purkaminen tapahtunut mitenkään hetken mielijohteesta.

– Sitä mietittiin pitkään ja varmasti yksi vaikemmista päätöksistä. Niin monet asiat vaikuttivat päätökseen lähteä seurasta ja purkaa sopimus. Mutta nyt se on takana, uudet haasteet edessä ja tosi innolla sitä kohti tässä katson.

– Nyt on uusi lehti kääntynyt ja odotan innolla sitä, että pääsen antamaan tälle joukkueelle juttuja ja pääsen sisään tähän joukkueeseen ja auttamaan jätkiä omalla panoksellani joka päivä täällä. Näyttämään omalla tavalla esimerkkiä ja keskittymään tähän hommaan. Olen todella ylpeä siitä, että saan olla täällä.

Nälkäisenä

Kommellusta tuli kuitenkin vastaan siirtymisen yhteydessä, kun Hirschovits matkasi keskiviikkona Ouluun.

– Myöhässä lähti kone aamulla, mutta onneksi lähti, että saivat vaihdettua sitä konetta. Hetken he yrittivät siellä teipata siipeä vissiin maalarinteipillä, kun ei ollut kone ihan kunnossa. Mutta vaikka vähän myöhästymistä tuli, niin hyvä, että pääsi sitten kuitenkin turvallisesti tänne. Sitten kiireellä hallille, kamat päälle ja jäälle. Vilkas oli aamu, mutta hyvillä mielillä tässä on.

– Innolla uusiin haasteisiin ilman muuta. Todella hieno ja upea mahdollisuus, Hirschovits sanoo hymyillen.

Seuran vaihtamisen yhteydessä perhe Hirschovitsillä jää etelään. Kiitosta kovasta tuesta lähtee myös sinne päin.

– Lapsilla on koulut, harrastukset ja kaverit siellä ja kaikki on siellä kesken. He saavat keskittyä heidän omiin hommiin ja mä saan keskittyä täällä täysillä tähän. Päästään kuitenkin aika usein näkemään kun on lyhyt matka tuossa. Vaimolta oli upeaa se, että hän on tukenut mua, hyväksynyt tämmöisen ratkaisun ja antanut mulle tämmöisen mahdollisuuden tulla tänne. Yhdessä päätettiin tämä ja se oli hienoa. Tietenkin odotellaan tässä, että tulisi vähän lunta tänne ja sitten pääsisi perhe käymään. Nuorin lapsista ei ole varmaan nähnytkään lunta.

Uuteen joukkueeseen sopeutumisessa Hirschovitsillä on paljon helpottavia yksityiskohtia. Joukkueesta löytyy paljon hänelle tuttuja pelaajia, jotka osaltaan olivat auttamassa päätöksen teossa.

– Tämä oli monen asian summa ja tässä kokonaisuus ratkaisi. ”Late” (Lauri Marjamäki) on huippuvalmentaja, organisaatio on huippu ja täällä on huippujätkiä. (Mika) Pyörälän kanssa olen pelannut Luulajassa, (Lasse) Kukkosen kanssa maajoukkueessa ja monen muun kanssa Espoossa. Tuttuja jätkiä on monta ja olen kuullut pelkkää hyvää täältä. Kenelläkään ei ole ollut mitään muuta kuin positiivista sanottavaa ja mikä mielikuva itsellä on jäänyt, niin ei itselläkään ole muuta kuin positiivista sanottavaa.

– Sinänsä loppupeleissä tämä oli aika helppo valinta, Hirschovits myöntää.

Henkilökohtaisella tasolla Hirschovits on pokannut eri palkintoja, muun muassa kahdesti pistepörssin voittajalle myönnettävän Veli-Pekka Ketola -pokaalin sekä muun muassa runkosarjan parhaalle pelaajalle myönnettävän Lasse Oksanen -palkinnon.

Mutta.

Joukkuetasolla Liigassa tuloksena on ollut tähän mennessä vain yksi hopea ja yksi pronssi.

Hirschovits tietää varmasti hyvin itsekin sen, että mahdollisuus sen kirkkaimman saamiseen Oulussa on hyvin iso.

Nälkä on termi, jota muun muassa päävalmentaja Marjamäki käytti, kun hän puhui Hirschovitsistä.

Ja se sopii hyvin myös asennetta kuvaavaksi sanaksi Hirschovitsin omasta mielestä.

– Sitä on varmasti todella paljon. Niitä kuvaavia sanoja löytyisi varmasti monta, mutta ilman muuta. Nälkä ja intohimoinen ovat hyviä.

Keskiviikon harjoitusten perusteella Hirschovitsille täräytetään heti hyvin merkittävä rooli, kun hän ottaa muun muassa Kärppien ykkösylivoiman kapellimestarin paikan itselleen. Kuten toki pitkääkin hänen erikoisosaamisillaan.

Mutta iso rooli suoralta kädeltä ei ole pelaajan oma odotus.

– Ei siitä toki haittaa ole, mutta tärkeintä on se, että pystyy auttamaan joukkuetta, ansaitsee peliajan ja pystyy taistelemaan jokaisesta sentistä täällä. Se on se iso juttu.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS