Kim Hirschovits kommentoi tunteikkaana lähtöään kriisiseurasta

© Kuva: Ilari Isotalo

OULU. Espoo Blues on ollut iso puheenaihe alkukauden aikana sen talousvaikeuksien takia.

Bluesia on muun muassa haettu konkurssiin useammankin tahon toimesta ja muun muassa pelaajien palkat ovat olleet myöhässä.

Muutama pelaaja on ehtinyt vaihtaa Bluesista syksyn aikana muualle, kun muun muassa Siim Liivik palasi HIFK:hon ja tuoreimpana kovana paukkuna oli Kim Hirschovitsin lähtö muualle.

Hirschovits purki sopimuksensa Bluesin kanssa tiistaina aamupäivällä, minkä jälkeen asiat lähtivät nopeasti pyörimään.

Tiistaina edessä oli kuitenkin kova paikka. Hirschovits jätti jäähyväiset joukkueelle, jonka kapteenina hän oli toiminut syksystä 2013 lähtien.

– Sain kunnian olla siinä roolissa ja meillä oli todella yhtenäiset ja läheiset välit pelaajien kanssa. Tietenkin vielä tuollainen tilanne lähentää entisestään ja kun pysytään yhdessä, niin saadaan voimaa toisistamme kun on vaikeaa. Mutta kyllä se hetki, kun sanoin, että lähden joukkueesta, oli varmasti urani vaikeimpia, Hirschovits kertaa SuomiKiekko-sivustolle ja puhuu hyvin tunteikkaana jäähyväisistä.

– Mutta se palaute ja se tuki, mitä jätkät antoivat sen jälkeen… He ovat toivottaneet onnea matkaan ja sanoneet, että ansaitsen tämän mahdollisuuden. He ovat kannustaneet mua eteenpäin ja se on hienoimpia asioita, mitä urheilija voi omalla urallaan saada. Pelaajat, fysiot, huollot, kaikki ovat tukeneet ja tukevat vieläkin. Se minkälaista se tuki oli ja on, se lämmittää niin paljon sydäntä ja en tiedä, että voiko jääkiekkoilija hienompaa juttua kokea.

– Täytyy kyllä kiittää ja olen ollut etuoiketettu, että olen saanut olla niiden jätkien kapteenina, heidän seuratoverina ja tehdä töitä heidän kanssaan, Hirschovits tunnelmoi.

Hirschovits kuitenkin tunnustaa realiteetit nykypäivän Liigassa ja huippukiekkoilussa.

– Ystävät jäävät sinne ja muistot jäävät sydämeen ja niitä pitää haalia eikä unohtaa. Ammattilaisjääkiekkoilijan arki on kuitenkin sellaista, että tilanteet saattavat muuttua nopeastikin ja siihen pitää pystyä reagoimaan, sopeutumaan ja pitää pystyä menemään eteenpäin ja ottamaan haaste vastaan.

– Tässä jääkiekossa varmasti hienoimpia hetkiä ovat ne kaikki tunteet ja fiilikset sen osalta, että mitä tässä tapahtuu. Saa olla onnekas, että saa pelata jääkiekkoa ja saa harrastaa sitä. Tässä on paljon upeita asioita, Hirschovits käy läpi ajatuksiaan.

Millä mielin Hirschovits sitten siirtyy Kärppiin? Mikä on osuva sana kuvastamaan asennetta, millä hän liittyy mukaan uuteen joukkueeseen?

Siitä lisää myöhemmin SuomiKiekko-sivustolla.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.