Venäläissensaatio kaatoi Leijonat suomalaisopein – ”Urani paras valinta”

© Kuva: Juha Tamminen
Tiistaina Valko-Venäjällä kolmas finaali - Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

HELSINKI. Torjuja Aleksandar Georgijev nousi yhdeksi Venäjän sankareista, kun joukkue kaatoi Suomen maanantaina maalein 6-4.

Vaikka omiin meni neljä osumaa, oli nuori TPS-vahti vieraiden yksi tärkeimpiä pelaajia erityisesti ottelun alkupuolella. Georgijev nappasi muutaman ison torjunnan Nuorten Leijonien painaessa kovaa päälle.

– Olipa outo peli! Se oli kuin vuoristorataa, venäläistorjuja huokaisi SuomiKiekko-sivustolle.

Vaikkei yhtään maalia voi laittaa suoranaisesti Georgijevin piikkiin, oli tilanne vielä kinkkinen Suomen johtaessa 3-1. Hetken näytti, että Venäjä vaihtaisi jopa maalivahtia.

– Uskoin koko ajan, että me nousemme. Yritin vain luottaa omiemme pelaamiseen, maalivahti vakuutteli.

Vaikka Suomi hallitsi peliä paikoitellen mielin määrin, kääntyi peli toisessa erässä. Georgijeville merkattiin lopulta 28 torjuntaa.

Suomalaisopein eteenpäin

Nuorten MM-kisat ovat uran ensimmäiset 19-vuotiaalle venäläistorjujalle, joka on noussut raketin lailla maajoukkuekuvioihin.

Viime kaudella yllättäen Liigadebyytin tehnyt Georgijev ei ollut ennen tätä kautta pelannut vielä yhtään ottelua maajoukkueessa.

Hyvät otteet Turussa palkittiin. Nuori vahti jakaakin kiitosta TPS:n suuntaan.

– Se oli urani paras valinta lähteä Turkuun. Olen oppinut siellä paljon ja kehittynyt hurjasti maalivahtina.

TPS-käskijä Fredrik Norrena tunnetaan tempperamenttisenä persoonana. Hän on antanut kohteliaan venäläisen mukaan paljon uutta nuorukaisen tekemiseen.

– Hän on loistava valmentaja. Opin hänen alaisuudessaan koko ajan paljon.

Opit näkyvät myös Venäjän U20-joukkueen matkassa. Georgijevin tilillä on jo kaksi voittoa: päänahat Tshekistä ja Suomesta ovat kovia nuoren torjujan CV:hen.

– Ne ovat olleet varsin erilaisia pelejä. Mutta olen tyytyväinen alkuumme. Meillä on loistava joukkue – olemme osoittaneet sen, venäläisvahti hymyili ennen poistumistaan lämmittelyyn.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo

Tiistaina Valko-Venäjällä kolmas finaali - Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!