Vankilassa käyneeltä entiseltä venäläiseltä NHL-tähdeltä raju väite – vankeustuomio sovittiin etukäteen?

© Kuva: Getty Images

Pietarin SKA:han palannut entinen NHL-tähti Slava Voinov väittää SKA:n verkkosivujen haastattelussa, että hänen kohuttu vankeustuomionsa sovittiin etukäteen. Voinov joutui vankilaan pahoinpideltyään vaimonsa.

– Menimme (lakimiesteni kanssa) syyttäjän luo, selitimme tilanteeni ja hän sanoi: ”Uskon sinua, mutta emme voi lopettaa casea. Olet kiekkoilija ja siten valokeilassa. Jos päästäisin sinut menemään, niin kaikki ihmettelisivät miksi.” Sitten hän lupasi, että hän antaisi minulle joko 45 tai 90 päivän tuomion. Sen jälkeen pystyisin jälleen pelaamaan kiekkoa, Voinov väitti.

Ja niinhän Voinov lopulta 90 päivän vankeustuomion sai.

– Kun sain lupauksen tuomiosta, menin oikeusistuimeen ja tein sopimuksen. En sanonut olevani syyllinen, mutten enää väittänyt vastaan. Minulta kysyttiin, että ymmärsinkö mitä vastineen pois vetäminen tarkoittaisi. Sen jälkeen tapaus oli loppuunkäsitelty. Menin vankilaan 7. heinäkuuta.

Vankeusrangaistuksensa jälkeen Voinov palasi Pietarin SKA:han.