HELSINKI. Nuorten Leijonien riveissä Sebastian Ahon johtama ketju on ollut koko turnauksen iso tarina.

Vahvat otteet jatkuivat myös Tshekkiä vastaan. Siinä ratkaisijaksi nousi Patrik Laine, joka tykitti jäätävällä tavalla 5-4-osuman Tshekin verkkoon.

Laine itse oli nöyrin mielin omasta osumastaan.

– Ajattelin suupaista sinne päin vain ja toivoa, että jos veskari ei kerkeäisi nähdä tai vastaavaa. Ihan suhteellisen hyvä kuti omasta mielestäni, Laine sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Olli Juolevin esityö osumassa oli aika vahva. Vai millaista krediittiä heität sinne suuntaan?

– Ajattelin ensin, että hän olisi itse ampunut siitä keskeltä. Mutta hyvin jätti siihen taakse vielä ehkä hieman parempaan paikkaan. Meikäläisellä ei ollut sitten oikein ketään edessä, niin pääsi hyvältä tontilta lataamaan.

– Kiva kun meni sisään, Lainen hymyili.

Tshekki oli yrittänyt scoutata tarkasti Ahon ketjua, mutta onnistuiko se pysäyttämään sen?

Ei ihan.

Tarkempi vartiointi ei sen erityisemmin noussut esille Laineen mielestä.

– Ei nyt ihmeemmin. Kova joukkue ja siellä pelasi kuitenkin suht koht kovia jätkiä meitä vastaan. Oli änärivahvistuksia sun muita, niin ehkä sitten vähän vähemmän oli tilaa. Ihan hyvin pystyttiin kuitenkin vetämään.

Tärkein tuli joka tapauksessa mukaan.

– Välillä oltiin johdossa, välillä tappiolla, mutta hyvin pystyttiin kuitenkin nousemaan ja ottamaan voitto tuosta, Laine niputti pelin yhteen.

Tämä kaikki mahatautiepidemian keskellä, mikä haittasi Nuoria Leijonia.

– Harmi, että jouduttiin vähän vajaalla rosterilla vetämään. Joutui kuormittamaan tiettyjä pelaajia sitten. Nuoria ollaan kuitenkin, niin varmasti kaikki haluavatkin pelata noin paljon. Mutta harmi sinänsä.

Lauantaina vastaan asettuu Kanada, jonka Laine halusi jo aiemmilta puheiltaan vastukseksi puolivälieriin.

– Hallitseva mestari tulee puolivälierissä vastaan ja varmasti hyvä fiilis hallissa. Paljon porukkaa, niin mikäs siinä.

Miltä joukkueen tila vaikuttaa ennen tuota koitosta?

– Mun mielestä on hyvä meininki. Tämä oli vähän erikoinen peli, välillä johdettiin ja välillä häviöllä. Mun mielestä tämä kasvatti meitä ja hitsasi yhteen. Mun mielestä meillä on hyvä spritti tuolla lauantaita varten. Uskon, että kaikilla on fiilis tapissa, Laine puhui tulevaan viitaten.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen