HELSINKI. Nuorten Leijonien kokoonpano elää keskiviikon Slovakia-ottelua varten, kun muun muassa kärkiketjuihin mukaan hyppää Antti Kalapudas, joka on ollut aiemmin 13. hyökkääjänä.

Kalapudas viiletti tiistain harjoituksissa Mikko Rantasen ja Roope Hintzin vierellä. Eli se meinaa sitä, että Kalapudas liittyy heti tulosketjuun.

– Kyllähän tuo hyvä paikka on, äijät osaavat pelata. Uskon, että kun peli alkaa rullaamaan, niin tulosta voi tulla, Kalapudas kertailee ketjua ja tulevaa paikkaa SuomiKiekko-sivustolle.

Odotus onkin pian ohi, sillä aiemmat pelit Kalapudaksella ovat menneet penkillä katsellessa.

– Virtaa täynnä. Pari peliä on mennyt aition puolella, niin onhan se kiva päästä pelaamaan. Hyvillä fiiliksillä on tästä, Kalapudas itse tunnelmoi.

Turhia paineita Kalapudas ei ota, vaikka rooli tulee olemaan heti tulosketjujen puolella.

– Ei ole mitään syytä ottaa niitä. Tämä on mahdollisuus ja koittaa tarrata siihen kiinni.

Roolia tulee myös heti ylivoiman puolella, sillä siinä Kalapudas on yhdessä Rantasen, Hintzin, Kasperi Kapasen ja Vili Saarijärven kanssa.

– Koitan luoda siinä paikkoja muille ja pyrin haastamaan. Sitä kautta yrittää luoda sellaista tietynlaista uhkaa koko ajan.

– Kiekko liikkumaan ja vetoja, vetoja. Sitä kautta sitten maaleja, Kalapudas sanoi ja viittasi myös siihen, miten myös toinen ylivoimaketju saisi jatkossa tulosta aikaiseksi.

Luottavaisena

Maanantaina Nuoret Leijonat kokivat tappion Venäjälle varsin tapahtumarikkaassa kamppailussa. Siinä maaleja syntyi peräti 10, kun Venäjä vei kamppailu nimiinsä lukemin 6-4.

– Hyvä startti saatiin ja ensimmäiset 30 minuuttia olivat meiltä hyviä. Mutta alivoimamaalin jälkeen ote sitten vähän lipesi, Kalapudas kertasi Venäjä-kamppailua omasta näkökulmastaan.

– Mutta kyllä mun mielestä hyvään suuntaan ollaan menossa.

Tappiosta huolimatta Nuorten Leijonien leirissä on varsin rauhallinen tunnelma Kalapudaksen mukaan.

– Luottavainen olo. Kaikki tietävät, että osataan pelata kun vain pelataan oikein. Ei ole mitään epäilyksiä siitä etteikö se homma toimisi.

Tiistain harjoituksissa Nuoret Leijonat eivät vielä hirveästi keskittyneet tulevaan haasteeseen.

– Harjoitus kerrallaan. Huomenna tai ehkä nyt illalla sitten katsotaan vähän enemmän Slovakiaa.

Mutta missä pitää olla hyvä huomenna? Minkä kautta onnistutte palaamaan voittojen tielle?

– Puolustuspeli taas takaisin uomiinsa. Viime pelissä meni aivan liikaa maaleja omiin. Puolustuksen kautta kun mennään, niin sitä kautta tulevat varmasti myös hyökkäyspäähän ne paikat, Kalapudas uskoo.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen