Rasmus Ristolainen pelaa loistavaa kautta Buffalo Sabresin takalinjoilla. Hienojen esitysten kruunu oli erityisesti viime yönä tehty hattutemppu.

Ristolainen on ollut myös Suomen maajoukkueen johdon tarkkailun alla. Leijonien GM Jere Lehtinen valotti näkemyksiään Ristolaisesta ja Suomen nykyisestä NHL-puolustajatilanteesta SuomiKiekko-sivustolle alkuviikon mediatapaamisessa.

– Häntä (Ristolainen) on ollut mielenkiintoista seurata. Seurassa tuli muutoksia, kun sinne tuli uusi valmentaja. Peliminuutit ovat kuitenkin pysyneet korkeina, ja hän on pelannut isossa roolissa. Pisteet ovat hyviä, sillä ne tuovat myös enemmän itseluottamusta. Hän on iso palanen seurassa, ja on hyvä, että seura luottaa häneen, Lehtinen sanoi.

Mitä muuta hänen pelaamisensa on kuin pisteitä?

– Hän pelaa ali- ja ylivoimaa ja isoja minuutteja, kuten sanoin. Kärkipakit pelaavat tuollaisia aikoja! Samalla tulee paineita, ja noilla minuuteilla tulee myös johtajan rooli.

Paineet ovat kuitenkin erittäin hyvä eräänlainen sivutuote NHL:ssä pelaamisesta.

– Se on hyvä asia hänelle. Hän on jo johtava hahmo. Buffalossa on hyviä nuoria ja työmaata on vielä paljon, mutta koko ajan hän ottaa askeleita eteenpäin.

Ristolainen johtaa suomalaispuolustajien uuden sukupolven esiinmarssia. Hän, Sami Vatanen, Jyrki Jokipakka ja kumppanit ovat nousemassa toden teolla mm. Sami Salon ja Kimmo Timosen jättämään ruutuun.

Olli Määttäkin palasi kaukaloihin. Hän oli pitkään pois, ja pelaa heti hyvää jääkiekkoa. Tämä on tärkeää suomalaiselle jääkiekolle. Osa on pelannut AHL:ääkin, mutta Petteri Lindbohm nostettiin juuri ylös, ja Ville Pokkakin voi päästä Chicagoon kohta. Monet pelaavat hyvissä rooleissa, sillä aina kun pelaa NHL:ssä, tietää, että on kuuden pakin joukossa, ja pääsee hyvään rooliin, Lehtinen sanoo.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen