Koko jääkiekkoa seuraava Suomi voinee olla yhtä mieltä siitä, että Kim Hirschovitsin siirto Bluesista Kärppiin tulee olemaan kovin liigaseurojen välinen pelaajasiirto. Hirschovits kuuluu Liigan parhaiden senttereiden joukkoon, eli on Kärpiltä todella kovan luokan hankinta. Kaappaus.

Hirschovitsin debyytti osoitti heti, että Kärpille tulee olemaan todellista hyötyä miehestä.

”Hirso” voitti viime vuonna Liigan pistepörssin, hänet valittiin runkosarjan parhaaksi pelaajaksi ja hän voitti pelaajien äänestyksessä Kultaisen kypärän. Mies siis voitti käytännössä kaiken muun paitsi Suomen mestaruuden. Tähän viikonloppuun mies lähtee pistepörssin sijalta 54, eli hän ei ole pisteiden valossa onnistunut läheskään samalla tavalla kuin viime kaudella.

Kärpissä jatkossa pelaava Kim Hirschovits on kuitenkin eri pelaaja kuin Bluesissa tähän saakka pelannut Kim Hirschovits. Bluesin talousvaikeuksien keskellä hän on ollut pelaajista eniten esillä kommentoimassa sitä, miltä jäädä rakastamansa työn tekemisestä palkatta ilman omaa syytään ja millaista on tuntea tuskaa siitä, että joukkueen nuoret pelaajat ovat työnantajan johdon virheiden takia rahavaikeuksissa.

Kärpissä hän on vapaa tuosta huolesta. Verratkaa vaikka miehen olemusta ja ilmettä Yle Urheilun haastattelussa marraskuun lopulla, ja Kalevan kuvassa ensimmäisten Kärpissä vedettyjen treenien jälkeen.

Eihän tuossa ole kyse samasta pelaajasta!

Vaikka hapenottokyky, taito voittaa aloituksia ja rakentaa ketjukavereille maalipaikkoja ovat molempien seurojen riveissä yhtäläiset, on pelaajan tärkein elin nyt vapautunut jumista ja kahleista, kun pääkoppa ei enää ole jumissa.

Yksi Liigan parhaista senttereistä on siis vapautuneemmassa tilassa kuin kertaakaan tällä kaudella. Se tietää Kärpille hyvää, ja vastustajien on taas syytä olla varuillaan hänen kanssaan.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen