Kommentti: Tässä on Suomen uuden superketjun sydän

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen jääkiekkomaajoukkue on saanut jo kahden pelin jälkeen todellisen superketjun.

Sebastian Aho sekä häkkipäät Patrik Laine ja Jesse Puljujärvi ovat osoittaneet jo lyhyellä otannalla, etteivät aiemmat kehut ole tuulesta temmattuja.

Kolmikosta Puljujärven ja Laineen potentiaalia ei tarvitse enää nostaa erikseen esille. Nuori kaksikko on syystä ollut jo pitkään jokaisen NHL-skoutin papereissa korkealla.

Meno on ollut silti hurjaa kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

Kaksikko loisti ajottain jo Valko-Venäjää vastaan. Vaikka maanantain taisto jätti Jukka Jaloselle pohdittavaa kolmen muun ketjun osalta, domoinoivat 17-vuotiaat laiturit parhaimmillaan myös Venäjää vastaan tapahtumia kaukalossa.

Venäjä käänsi lopulta pelin itselleen, mutta häkkipäiden esitys oli huima. Sen takia nuoren kaksikon keeskeltä pitää nostaa esille superketjun sydän.

Sentteri Aho on osoittanut näissä kisoissa olevansa valmis pelaaja tälle tasolle. Juuri hänen ansiosta nuori duo on päässyt loistamaan nähdyn kaltaisesti.

Tunnollinen sentteri tekee tällä hetkellä jatkuvasti oikeita asioita molemmissa päissä kenttää. Kokonaisvaltainen peli on ollut jo kahdessa ottelussa mykistävää.

Ei ole sattumaa, että sentterin roolia pidetään usein kenttäpelaajista tärkeimpänä. Historia tietää, että hyvä sentteri loistaa itse, mutta erinomainen sentteri saa ketjukaverit loistamaan vieressä.

Tunnollinen puolustuspelaaminen jättää sekä Puljujärvelle että Laineelle ylimääräisen tilan hyökkäyksessä. Sen takia Sebastian Aho saa häkkipäistä tällä hetkellä parhaan mahdollisen tehon irti.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!