PK Subban on syntynyt 13. toukokuuta vuonna 1989. Hänen sukujuurensa ovat Jamaikalta. Subbanin vanhemmat muuttivat 1970-luvulta Kanadan Ontarioon.

Subban oli intohimoinen jääkiekkoilija jo kuusivuotiaana. Hän kävi koulua ainoastaan aamuisin ja harjoitteli isänsä kanssa ahkerasti aamukahteen.

Subban on jääkiekon paras tummaihoinen tähti. Hänen vahvuuksiaan ovat luistelu, fyysisyys ja kiekollinen peli. Subbanin tunnelatataukset kostautuvat välillä turhina jäähyinä. Hän on 183 cm pitkä, ja hän painaa noin 97 kg.

P.K. Subban voitti kultaa alle 20-vuotiaiden kisoissa Tsekissä vuonna 2008 ja Ottawassa vuonna 2009.

Montreal Canadiensin varasi Subbanin toisella kierroksella yhteensä 43. pelaajana vuoden 2007 NHL-draftissa. P.K. on Montrealin varakapteeni. Subban voitti vuonna 2013 NHL:ssä James Norris Memorial Trophyn eli vuoden parhaalle puolustajalle jaettavan palkinnon.

Viime kaudella hänen tehonsa olivat 82 ottelussa 15+45. Subban teki loppukesällä 2014 kahdeksanvuotisen ja 72 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen Montreal Canadiensin kanssa. Hän on yksi parhaiten ansaitsevista NHL-puolustajista.

Jääkiekon pelaamisen ohella Subban on myös hyväntekijä. Hän lahjoitti viime syyskuussa 10 miljoonaa dollaria Montrealissa sijaitsevalle lastensairaalalle.

Tällä kaudella Subban on tehnyt 27 pelissä tehot 1+20. Subban on kuulunut jo muutaman vuoden ajan NHL:n parhaimpiin puolustajiin. Hänestä on varmasti iloa Montreal Canadiensille vielä monien vuosien ajan Stanley Cupin tavoittelussa.

Markus Leskinen
Kirjoittaja on helsinkiläinen yläkoululainen. Hän toimi TET-harjoittelijana SuomiKiekko-sivuston toimituksessa syksyllä.