HELSINKI. Keskiviikon Slovakia-ottelua ennen Nuorten Leijonien valmennusjohto rakenteli hieman uusiksi varsinkin paria eriä ketjua, vaikka samalla veturina toiminut Sebastian Ahon johtama yhdistelmä pysyi samana.

Esimerkiksi Roope Hintz ja Mikko Rantanen saivat nyt vierelleen Antti Kalapudaksen ja ketjun yhteispeli luistikin varsin lupaavalla tavalla.

Onnistumisia myös tuli, kun kolmikosta Hintz vei Suomen johtoon toisen erän loppuhetkillä.

– Paljonhan tuossa on ollut paikkoja ja nyt sitten sai onnistumisen. Auttaa varmasti jatkoa ajatellen, Hintz sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Vähän on muutoksia tullut, mutta niihin pitää vain pystyä sopeutumaan. Olisihan se hyvä, että saisi jatkuvuutta siihen ketjuun ja pystyisi samaan palasia kokoon ja ylipääätänsä rakentamaan niitä kuntoon, Hintz jatkoi.

– Koko 60 minuuttia pelattiin ihan hyvin ja koko ajan saatiin luotua paikkoja. Ei tullut omissakaan niin paljoa pyörittyä, HIFK:ta seurajoukkuetasolla edustava Hintz niputti ketjun peliä yhteen.

Hintzin ketjuun muutokset toivat hyvää voimaa ja samoin muutokset toimivat myös Julius Nättisen ketjun kohdalla, mikä toimi lupaavasti.

Ilta alkoi juhlallisin seremonioin, kun Teemu Selänteen maajoukkuepaita nostettiin Hartwall Arenalla kattoon. Jo se toi sähköä halliin, vaikka Nuoret Leijonat itse hieman missasivat kyseisen tilaisuuden.

– Oltiin vetämässä silloin alkulämpöjä alakerrassa (harjoitushallissa). Sen takia vähän missattiin se, mutta olihan tuo kova juttu. Antoi omalla tavalla paljon voimaa, Hintz näki.

Kova juttu oli Hintzin mukaan myös se, miten Suomi pystyi pelaamaan johtoasemassa Slovakia-pelissä.

– He olivat omalla tavallaan kova vastus. Oli tärkeää se, että ei menty alussa kipsiin ja kun päästiin johtoon, niin pystyttiin pysymään siinä, eikä ote herpaantunut.

Jokaista voittamaan

Iso tarina joka tapauksessa turnauksen alussa on ollut Ahon ketju, missä kolmikkona superlupaukset ovat tehneet kovaa jälkeä.

Sitä on seurattu innolla Nuorten Leijonien leirissä, mutta samalla realiteetit pitää tunnustaa.

– Onhan se ollut heiltä ihan huikeaa peliä. Mutta samalla taas pitää tuossa muidenkin ketjujen pystyä saamaan tulosta aikaiseksi. Ei voida vaan olettaa, että se yksi ketju kantaa koko ajan.

Kotikisoissa tunnelma ja meininki ovat olleet mainiota koko ajan Hartwall Arenalla. Se ehkä vielä hieman korostui Slovakiaa vastaan, milloin hieman shokeeraavan alun jälkeen kotiyleisö pyrki antamaan kovaa tukea Suomen joukkueelle.

Tätä myös Hintz aisti.

– Ääntä on koko ajan todella paljon ja se luo kyllä erittäin hyvää henkeä. Siitä saa pelkkää positiivista irti.

Sen yleisön edessä Nuorilla Leijonilla riittää vielä panosta Tshekki-peliin, joka on omalla tavallaan määrittelemässä sitä, kuka lopulta tuleekaan vastaan puolivälierissä.

Mitään sen ihmeempiä Hintzin mukaan ei kuitenkaan tarvitse tehdä, vaan siihen samaan sapluunaan on luottaminen, mikä on toiminut aiemminkin.

– Jokainen peli on täällä kova ja jokaista lähdetään myös voittamaan. Mutta mun mielestä samalla tavalla pitää lähteä valmistautumaan siihenkin kuin mitä tähän asti on tehty.

– Mutta onhan se hyvä, että on tuossakin vielä panosta, Hintz myöntää.

Nuorten Leijonien ja Tshekin välinen alkulohkon viimeinen kamppailu alkaa torstaina kello 18.00.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen