Tiistain liigakierroksen Porin ottelun tapahtumat, missä vastakkain olivat Ässät ja Kärpät, ovat tuoneet niin jatkoseuraamuksia kuin kovaa keskustelua.

Ässien puolustaja Tapio Sammalkangas taklasi suoraan Kärppien tshekkitähteä Ivan Humlia päähän niin, että Huml joutui jättämään pelin kesken.

Itse ottelussa Sammalkangas ei saanut jäähyä ja myöskään päävideotuomari ei nähnyt aiheeksi jatkoseuraamuksia.

Kärpät teki kuitenkin valituksen ja tilanne eteni kurinpitäjän käsittelyyn. Sampo Liusjärvi määräsi lopulta Sammalkankaan kolmen ottelun pelikieltoon.

Huml itse myös ihmetteli päävideotuomarin toimia sanomalehti Kalevan haastattelussa.

– En tiedä, millaisia videoita päävideotuomari näki. Mutta jos hän näki kaikki ne videot, jotka verkosta löytyvät, pidän hänen ratkaisuaan… no, outona, Huml muotoili.

Huml myös vahvisti sen, että taklauksessa Sammalkankaan kyynärpää osui häntä suoraan päähän.

Myös kurinpitopäätöksessä puhuttiin olkavarresta, mutta osuma oli tullut kyynärpäästä.

– Kyynärpää tuli suoraan kasvoihini. Pidän itseäni onnekkaana. Jos isku olisi tullut yhtään alemmas alaleukaani, olisi voinut käydä todella pahasti.

– Minulla epäiltiin murtumaa yläleuassa, mutta uusimpien röntgenkuvien mukaan murtumia ei ole. Kipujen suhteen tilanne on jo parempi, mutta kasvoni ovat ruhjeilla.

Ihmettelyä tuli myös Sammalkankaan omista kommenteista, sillä Nelonen Pron haastattelussa Sammalkangas totesi ettei ”taklauksessa ollut sen kummempaa”.

– Olen pelannut jääkiekkoa pitkään, myös NHL:ssä. Tämä oli kovin niitti kasvoihini. Ei voi kuin ihmetellä, jos tuollainen on hänelle normaali taklaus. Se ei todellakaan ollut normaali tai puhdas taklaus, Huml ihmetteli.

Kalevan alkuperäinen juttu löytyy täältä.