Petri Kontiolan seuralla väkevä alkukausi KHL:ssä: ”Suomen maajoukkue Venäjän sarjassa”

© Kuva: www.hclokomotiv.ru

HELSINKI. Leijonien tähtipelaajiin useampien MM-kisojen aikana kuulunut Petri Kontiola voi tulla hymyissä suin Helsinkiin ja torstaina alkavaan Karjala-turnaukseen, sillä KHL:ssä alkukaudella hänen edustamalla Lokomotivillä on kulkenut mainiosti.

Lokomotiv johtaa tällä hetkellä koko KHL:ää ja se on muun muassa päästänyt hyvin vähän maaleja alkukauden aikana.

Kontiolan mukaan tälle syynä on ollut jopa hyvin ”suomalainen resepti”.

– Me ollaan vähän kuin Suomen maajoukkue Venäjän sarjassa. Hyvä maalivahtipeli ja tiivis puolustus on ollut meillä. Tietenkin onhan siinä ollut muutamia pelejä, mitkä ovat vähän repsahtaneet meille, joskus niitä tulee. Mutta suurin osa meidän peleistä on ollut sellaisia tiukkoja ja kovia 60 minuutin vääntöjä. Aikalailla sitten se päivän kunto on ratkaissut sen, että kumpi voittaa, Kontiola käy läpi alkukautta SuomiKiekko-sivustolle.

– KHL on kuitenkin nykyään semmoinen, että kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Se on nähty tänä vuonna ja aikamoisia yllätyksiä tulee välillä. Päivästä toiseen saa painaa hommia, Kontiola lisää.

Ja hauskaa on ollut, kun homma kulkee.

– Olisi ihan eri homma jos oltaisiin hävitty paljon pelejä. Kaikki harjoittelut ja tämmöinen tehdään nyt asiallisesti, mutta sitten jos tulee häviöitä, niin venäläinen reagoi niihin vähän erillä tavalla. Silloi lyödään hommat ihan ylösalaisin.

– Nyt on ollut hyvä fiilis, mutta ollaan vielä puolessa välissä ja matkaa on jäljellä vaikka kuinka, niin ei tässä ole oikein mihinkään varaa. Vaikka on kulkenut peli, niin on meillä siinä vieläkin aika paljon parantamisen varaa.

Asiat ovat menneet parempaan suuntaan sen jälkeen, kun Kontiola saapui viime kaudella Jaroslaviin.

– Ammattimaisin seura missä mä olen ollut mukana KHL:ssä. Todella hyvin hoitavat asiat. Viime vuonna sinne tullessa oli vähän erikoinen fiilis porukan sisällä, mutta siitä on nyt muutama ”syöpä” lähtenyt pois, niin ollaan saatu homma toimimaan.

Oman pelaamisen osalta Kontiola odottaa enemmän.

– Jos jotain pistepörssiä katsoo, niin ihan ok on pisteitä koossa, mutta maaleja pitäisi tulla enemmän. Ainakin se on sitä, mitä odotan itseltäni. Mutta en ole vielä itse ottanut stressiä niistä.

– Kumminkin tuossa hommassa kun porukalla pärjätään, niin se ilmapiiri pysyy rentona. Hyvä meininki on yllä ja vähän huonommatkin vitsit ovat vähän parempia. Se on mun mielestä se tärkein, mitä kautta jaksaa nuo arjen ja päivän tekemiset.

Maajoukkuepeleistä Kontiolalta ei ole nähty kieltäytymisiä. Ei nytkään, vaan enemmänkin Leijonien mukaan hyppääminen on hauska asia.

– Täällä on aina niin hyvää porukkaa, vanhoja tuttuja ja jätkiä näkee. Ekana päivänä yleensä käydään läpi vähän, että miten muualla on mennyt, miten siellä on hommat hoidettu ja mikä meininki on. Sitten vasta aletaan kunnolla painamaan hommia.

– Kiva se on kavereita nähdä ja se luo vähän lisäfiilistä tähän hommaan.

Jos löytyy kavereita Leijonien puolelta, niin löytyy niitä myös muiden maiden joukkueista. Kontiola onkin tullut tutuksi betseistä, mitä hän on lyönyt joukkuetovereiden kanssa, jotka asettuvat turnauksessa vastaan.

– Maanantaina näin listan, niin siellä oli muutama kaveri meidän joukkueesta. Se tuo jo lisäintoa ja yleensä ollaan lyöty pieni veto siihen.

Onko nytkin?

– Ei ole jätkiä näkynyt vielä. Katsotaan nyt, että mitä tuossa kehitellään vielä.

– Mutta onhan se Venäjä kova porukka, niin saadaan hyvä startti heti tuohon alkuun. Sitä kautta tehdään tästä kova turnaus. Meillä on kuitenkin hyvä porukka täällä kasassa.

Karjala-turnauksen kohdalla puhutaan paljon jo näyttöjen antamisesta MM-kisoja varten.

Kontiolalla ensisijaiset tavoitteet kääntyvät kuitenkin siihen, että kausi KHL:ssä olisi ennen sitä pitkä.

– Varsinkin kun on mennyt joukkueena vielä niin hyvin pelit. Tuntuu, että tänä vuonna voisi olla jopa saumaa pärjätäkin. Kaikki keskittyminen on aika lailla siinä meidän oman seuran tekemisessä nyt.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen